Нацрада перенесла розгляд питання ліцензії київського «Радио Вести» на наступне засідання

Нацрада перенесла розгляд питання ліцензії київського «Радио Вести» на наступне засідання

24 Лютого 2017
1910
24 Лютого 2017
18:15

Нацрада перенесла розгляд питання ліцензії київського «Радио Вести» на наступне засідання

1910
24 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила перенести на наступне засідання 3 березня розгляд питання про продовження строку дії ліцензії «Радио Вести» (ТОВ «ТРК “Дивосвіт”») на мовлення в Києві.
Нацрада перенесла розгляд питання ліцензії київського «Радио Вести» на наступне засідання
Нацрада перенесла розгляд питання ліцензії київського «Радио Вести» на наступне засідання

Рішення Нацради зумовлене тим, що ухвала Франківського районного суду міста Києва від 24 лютого, яка скасувала заборону Нацраді розглядати питання ліцензії «Радио Вести», ще не набрала законної сили. Вона набере законної сили після завершення строку оскарження (протягом п’яти днів).

«Національна рада діє виключно в рамках закону. Під час перерви наш представник у суді у Львові надіслав нам копію ухвали. В ній написано, що ухвала не набула законної сили і знаходиться в матеріалах справи. Оскільки вона не набуває законної сили до моменту, доки вона може бути оскаржена, я пропоную перерватися в розгляді справи. Я сподіваюся, що ухвала не буде оскаржена. І сподіваюся, що жодна інша ухвала суду не з’явиться за цей час», - сказала заступниця голови Нацради Уляна Фещук.

Усі члени Нацради одноголосно підтримали рішення перенести розгляд питання.

Виконавчий директор холдингу «Вести Украина» Андрій Кошевий у коментарі «Детектору медіа» сказав, що поки що не знає, чи буде «Радио Вести» оскаржувати ухвалу Франківського районного суду міста Львова, оскільки радіокомпанія ще не ознайомилася з нею.

Нагадаємо, 15 лютого Франківський районний суд міста Львова своєю ухвалою про забезпечення позову зупинив розгляд у Нацраді заяви про продовження строку дії ліцензії київського «Радио Вести» (ТОВ «ТРК Дивосвіт»), заборонив Нацраді приймати рішення за заявою про продовження строку дії ліцензії та заборонив оголошувати конкурс на київську частоту «Радио Вести». Нацрада оскаржила цю ухвалу, подавши клопотання до суду про скасування заходів забезпечення позову.

24 лютого Франківський районний суд міста Львова скасував ухвалу про забезпечення позову, якою зупиняв розгляд у Нацраді заяви «Радио Вести» (ТОВ «ТРК Дивосвіт») про продовження строку дії ліцензії на мовлення в Києві.

Тим часом 22 лютого Харківський окружний адміністративний суд своєю ухвалою про забезпечення позову зупинив розгляд у Нацраді заяви про продовження строку дії ліцензії харківського «Радио Вести» (ТОВ «Телерадіовидавнича компанія “Мастер”»). Нацрада вирішила не брати до уваги цю ухвалу, оскільки вона ще не набрала законної сили. Відтак, 23 лютого Нацрада відмовила харківському «Радио Вести» (ТОВ «Телерадіовидавнича компанія “Мастер”») в продовженні строку дії ліцензії на мовлення в Харкові.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1910
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду