«Зеонбуд» заявляє, що не має боргів перед Концерном РРТ

«Зеонбуд» заявляє, що не має боргів перед Концерном РРТ

15 Березня 2019
2307
15 Березня 2019
16:06

«Зеонбуд» заявляє, що не має боргів перед Концерном РРТ

2307
Провайдер цифрового ефірного телебачення «Зеонбуд» заявляє, що не має боргів перед Концерном радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (Концерн РРТ).
«Зеонбуд» заявляє, що не має боргів перед Концерном РРТ
«Зеонбуд» заявляє, що не має боргів перед Концерном РРТ

Про це повідомили у прес-службі компанії у відповідь на прохання «Детектора медіа» прокоментувати слова народного депутата Григорія Шверка про те, що Концерн РРТ погрожує вимкнути цифрове мовлення, якщо «Зеонбуд» не сплатить до 18 березня свій борг. У компанії вважають, що народні депутати гучними заявами під час засідання Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики 13 березня лише здійняли паніку.

Прес-служба «Зеонбуду» каже, що «сплачені наперед усі передбачені договором авансові платежі». Хоча, як повідомляв «Детектор медіа», договір між «Зеонбудом» і Концерном РРТ на обслуговування передавачів «Зеонбуду» на 2019 рік не підписано.

«Усім відомо про проблему підписання договору на 2019 рік між Концерном РРТ і Зеонбудом. Вона викликана тим, що Концерн РРТ хоче в рази підняти вартість своїх послуг, а всі загальнонаціональні канали і “Зенобуд” вважають таке підвищення надмірним та необґрунтованим. Усі наполягають на тому, щоб Концерн РРТ надав розрахунки і обґрунтування для такого підвищення, як це передбачено законом Про телекомунікації. З серпня 2018 року Концерн РРТ всіляко ухиляється від виконання цих законних вимог. Замість професійного діалогу керівництво Концерну вибрало стратегію погроз і шантажу», – йдеться в повідомленні прес-служби «Зеонбуду».

Напередодні виконуючий обов’язки генерального директора Концерну РРТ Сергій Мікрюков у коментарі «Детектору медіа» зазначив, що Концерн РРТ надав усі документи, яких вимагав «Зеонбуд»: «Вважаю, що ми закрили всі питання зі свого боку. Залишилось лише врегулювати відносини з компанією "Зеонбуд"».

«Зеонбуд» нагадує, що 11 січня 2019 року був підписаний протокол, згідно з яким Концерн РРТ мав до кінця січня провести робочу нараду щодо обговорення нових тарифів спільно з телеканалами та цифровим оператором. Однак така зустріч не була організована.

Втім, як уже повідомляв «Детектор медіа» 4 березня сторони зібрались на зустріч, щоб домовитися про тарифи та підписання угоди на 2019 рік. У результаті цієї зустрічі Концерн РРТ і «Зеонбуд» домовилися проводити щотижневі наради за участі індустрії, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації. Такі зустрічі проходитимуть щочетверга.

Також голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Юрій Артеменко під час зустрічі 14 березня повідомив, що 18 березня Концерн РРТ не вимикатиме цифрове мовлення.

«Ми сподіваємося, що у всіх учасників процесу вистачить професіоналізму і терпіння для того, щоб знайти компромісне рішення в законодавчому полі без залучення в цей процес мільйонів телеглядачів. З нашої точки зору, їм і без цього вистачає проблем в житті», – додає прес-служба «Зеонбуду».

Нагадаємо, «Зеонбуд» заявив, що у 2019 році піднімає тарифи для мовників на 37 %. Компанія пояснила це рішення подорожчанням послуг Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення, який обслуговує передавачі «Зеонбуду».

При цьому медіагрупи поки що продовжують платити провайдеру за старими розцінками. Наприклад, «1+1 медіа» платить «Зеонбуду» за тарифами 2018 року та очікує на зустріч представників медіагруп із провайдером і Концерном РРТ, де буде сформована та офіційно озвучена остаточна ціна. Директор зі стратегії та цифрового бізнесу групи StarLightMedia Федір Гречанінов зазначив, що медіагрупи просять концерн обґрунтувати інфляцію.

А НСТУ на початку року уклала із «Зеонбудом» угоду на 2019 рік за новими підвищеними на 37% тарифами.

«Зеонбуд» є фактичним монополістом з надання послуг цифрового ефірного телебачення. Компанія вказує своїми кінцевими бенефіціарними власниками трьох громадян Кіпру та одного громадянина Великобританії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2307
Читайте також
21.12.2018 16:16
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
3 442
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду