Поява платного пакета телеканалів «Зеонбуду»  вдарить по ринку Рay TV — Федір Гречанінов

Поява платного пакета телеканалів «Зеонбуду» вдарить по ринку Рay TV — Федір Гречанінов

11 Березня 2019
2853
11 Березня 2019
16:21

Поява платного пакета телеканалів «Зеонбуду» вдарить по ринку Рay TV — Федір Гречанінов

2853
Поява платного пакета телеканалів «Зеонбуду» завдасть удару по платному ринку, вважає директор зі стратегії та цифрового бізнесу групи StarLightMedia Федір Гречанінов.
Поява платного пакета телеканалів «Зеонбуду»  вдарить по ринку Рay TV — Федір Гречанінов
Поява платного пакета телеканалів «Зеонбуду»  вдарить по ринку Рay TV — Федір Гречанінов

Про це він розказав в інтерв’ю «Детектор медіа».

За його словами, від таких дій можуть  постраждати десятки або сотні компаній.

«Робота з «Зеонбудом» як з провайдером, а не оператором, для мене нічим не краще, ніж робота з будь-яким іншим провайдером, у якого «Зеонбуд» зараз може відібрати абонентів. Крім того у кожного бізнесу є певна ступінь масштабу, коли бізнес стає нерентабельним. Якщо у провайдера, умовно кажучи, 10 тисяч абонентів і з них 5 тисяч підуть в «Зеонбуд», то прибуток провайдера зменшиться не в два рази, а в десять або в сто, і провайдер може стати збитковим. Тому що є великий обсяг фіксованих витрат», - зазначив пан Гречанінов.

Він звертає увагу на те, що якщо «Зеонбуду» все ж таки вдасться запустити  платний пакет, то він  стане великим провайдером з двома мільйонами абонентів: «Але це буде  провайдер, у якого дуже обмежена пропускна здатність. 200 каналів він не може показати. А цей провайдер отримає право визначати, які канали доступні, а які - ні. Хіба це стійка модель?».

Детальніше читайте у інтерв’ю Федора Гречанінова.

Нагадаємо, наприкінці 2018 року Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зробила крок назустріч створенню пакету платних каналів у мережі «Зеонбуду». Регулятор вніс зміни до Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору, в яких передбачив, що в разі наявності в мультиплексах МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5 вільного ресурсу провайдер цих мереж (тобто «Зеонбуд») «може надавати програмні послуги після внесення відповідних змін до ліцензій».

Тобто зміни передбачають, що «Зеонбуд» може запровадити платний пакет, звернувшись до Нацради із заявою про переоформлення ліцензії та отримавши від Нацради «добро». План розвитку також не передбачає проведення конкурсу на місця в платному пакеті: конкурс проводиться лише на вільні місця, передбачені для розповсюдження 32 безкоштовних каналів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2853
Читайте також
15.03.2019 16:06
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 310
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду