detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
15.03.2019 16:06
«Зеонбуд» заявляє, що не має боргів перед Концерном РРТ
«Зеонбуд» заявляє, що не має боргів перед Концерном РРТ
Провайдер цифрового ефірного телебачення «Зеонбуд» заявляє, що не має боргів перед Концерном радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (Концерн РРТ).

Про це повідомили у прес-службі компанії у відповідь на прохання «Детектора медіа» прокоментувати слова народного депутата Григорія Шверка про те, що Концерн РРТ погрожує вимкнути цифрове мовлення, якщо «Зеонбуд» не сплатить до 18 березня свій борг. У компанії вважають, що народні депутати гучними заявами під час засідання Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики 13 березня лише здійняли паніку.

Прес-служба «Зеонбуду» каже, що «сплачені наперед усі передбачені договором авансові платежі». Хоча, як повідомляв «Детектор медіа», договір між «Зеонбудом» і Концерном РРТ на обслуговування передавачів «Зеонбуду» на 2019 рік не підписано.

«Усім відомо про проблему підписання договору на 2019 рік між Концерном РРТ і Зеонбудом. Вона викликана тим, що Концерн РРТ хоче в рази підняти вартість своїх послуг, а всі загальнонаціональні канали і “Зенобуд” вважають таке підвищення надмірним та необґрунтованим. Усі наполягають на тому, щоб Концерн РРТ надав розрахунки і обґрунтування для такого підвищення, як це передбачено законом Про телекомунікації. З серпня 2018 року Концерн РРТ всіляко ухиляється від виконання цих законних вимог. Замість професійного діалогу керівництво Концерну вибрало стратегію погроз і шантажу», – йдеться в повідомленні прес-служби «Зеонбуду».

Напередодні виконуючий обов’язки генерального директора Концерну РРТ Сергій Мікрюков у коментарі «Детектору медіа» зазначив, що Концерн РРТ надав усі документи, яких вимагав «Зеонбуд»: «Вважаю, що ми закрили всі питання зі свого боку. Залишилось лише врегулювати відносини з компанією "Зеонбуд"».

«Зеонбуд» нагадує, що 11 січня 2019 року був підписаний протокол, згідно з яким Концерн РРТ мав до кінця січня провести робочу нараду щодо обговорення нових тарифів спільно з телеканалами та цифровим оператором. Однак така зустріч не була організована.

Втім, як уже повідомляв «Детектор медіа» 4 березня сторони зібрались на зустріч, щоб домовитися про тарифи та підписання угоди на 2019 рік. У результаті цієї зустрічі Концерн РРТ і «Зеонбуд» домовилися проводити щотижневі наради за участі індустрії, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації. Такі зустрічі проходитимуть щочетверга.

Також голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Юрій Артеменко під час зустрічі 14 березня повідомив, що 18 березня Концерн РРТ не вимикатиме цифрове мовлення.

«Ми сподіваємося, що у всіх учасників процесу вистачить професіоналізму і терпіння для того, щоб знайти компромісне рішення в законодавчому полі без залучення в цей процес мільйонів телеглядачів. З нашої точки зору, їм і без цього вистачає проблем в житті», – додає прес-служба «Зеонбуду».

Нагадаємо, «Зеонбуд» заявив, що у 2019 році піднімає тарифи для мовників на 37 %. Компанія пояснила це рішення подорожчанням послуг Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення, який обслуговує передавачі «Зеонбуду».

При цьому медіагрупи поки що продовжують платити провайдеру за старими розцінками. Наприклад, «1+1 медіа» платить «Зеонбуду» за тарифами 2018 року та очікує на зустріч представників медіагруп із провайдером і Концерном РРТ, де буде сформована та офіційно озвучена остаточна ціна. Директор зі стратегії та цифрового бізнесу групи StarLightMedia Федір Гречанінов зазначив, що медіагрупи просять концерн обґрунтувати інфляцію.

А НСТУ на початку року уклала із «Зеонбудом» угоду на 2019 рік за новими підвищеними на 37% тарифами.

«Зеонбуд» є фактичним монополістом з надання послуг цифрового ефірного телебачення. Компанія вказує своїми кінцевими бенефіціарними власниками трьох громадян Кіпру та одного громадянина Великобританії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY