Концерн РРТ та «Зеонбуд» у Нацраді спробують домовитися про тарифи

Концерн РРТ та «Зеонбуд» у Нацраді спробують домовитися про тарифи

14 Березня 2019
2644
14 Березня 2019
13:44

Концерн РРТ та «Зеонбуд» у Нацраді спробують домовитися про тарифи

2644
14 березня Концерн РРТ та «Зеонбуд» на зустрічі у Національній раді з питань телебачення та радіомовлення спробують домовитися щодо тарифів та укладення угоди на 2019 рік.
Концерн РРТ та «Зеонбуд» у Нацраді спробують домовитися про тарифи
Концерн РРТ та «Зеонбуд» у Нацраді спробують домовитися про тарифи

Про це «Детектору медіа» розказав виконуючий обов’язки генерального директора Концерну РРТ Сергій Мікрюков.

Напередодні Григорій Шверк, народний депутат, член Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, на своїй сторінці у «Фейсбуці» написав про те, що Концерн РРТ погрожує вимкнути цифрове мовлення, якщо «Зеонбуд» не сплатить до 18 березня свій борг.

«Сьогодні на засіданні Комітету підняли питання: "Зеонбуд" винен багато грошей КРРТ і Концерн загрожує вимкнути цифрове мовлення, якщо до 18 березня борг не буде погашений», - написав він.

Коментуючи цю інформацію для «Детектора медіа» Сергій Мікрюков зазначив, що між Концерном РРТ та «Зеонбудом» «є складнощі у відносинах».

«Між нами не має діючого договору про надання послуг на 2019 та подальші роки. Відсутність договору може стати причиною  якихось дій концерну  щодо надання послуг у подальшому. Це може бути 18 березня, може бути інше число. Але на сьогодні запланована нарада з цього питання. І я думаю, буде якесь рішення щодо регулювання конфлікту», - сказав він.

І додав, що відключати канали не хоче, і «націлений знайти компроміс»: «Ми надали всі документи, які вимагав "Зеонбуд". Вважаю, що ми закрили всі питання зі свого боку. Залишилось лише врегулювати відносини з компанією "Зеонбуд"».

Зустріч відбудеться без участі медіагруп, аде з представниками Держспецзв’язку.

«Детектор медіа» також звернувся за коментарем до компанії «Зеонбуд».

Нагадаємо, «Зеонбуд» заявив, що у 2019 році піднімає тарифи для мовників на 37 %. Компанія пояснила це рішення подорожчанням послуг Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення, який обслуговує передавачі «Зеонбуду».

При цьому медіагрупи поки що продовжують платити провайдеру за старими розцінками. Наприклад, «1+1 медіа» платить «Зеонбуду» за тарифами 2018 року та очікує на зустріч представників медіагруп із провайдером і Концерном РРТ, де буде сформована та офіційно озвучена остаточна ціна. Директор зі стратегії та цифрового бізнесу групи StarLightMedia Федір Гречанінов зазначив, що медіагрупи просять концерн обгрунтувати інфляцію.

А НСТУ на початку уклала із «Зеонбудом» угоду на 2019 рік за новими підвищеними на 37% тарифами.

«Зеонбуд» є фактичним монополістом з надання послуг цифрового ефірного телебачення. Компанія вказує своїми кінцевими бенефіціарними власниками трьох громадян Кіпру та одного громадянина Великобританії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2644
Читайте також
15.03.2019 16:06
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 310
21.12.2018 16:16
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
3 442
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду