«Радио Вести» припинило мовлення в Харкові

«Радио Вести» припинило мовлення в Харкові

24 Лютого 2017
3296
24 Лютого 2017
22:26

«Радио Вести» припинило мовлення в Харкові

3296
24 лютого о 14:22 «Радио Вести» припинило мовлення в Харкові на частоті 100,5 МГц. Про це в ефірі радіостанції повідомила шеф-редакторка інформаційної служби «Радио Вести» Ольга Куришко.
«Радио Вести» припинило мовлення в Харкові
«Радио Вести» припинило мовлення в Харкові

«Сьогодні о 14:22 “Радио Вести” припинило мовлення в Харкові. Напевно, сигнал вимкнули, керуючись рішенням Національної ради, яка всупереч рішенню суду вирішила позбавити радіо ліцензії», - повідомила пані Куришко.

Напередодні, 23 лютого, Нацрада відмовила харківському «Радио Вести» (ТОВ «Телерадіовидавнича компанія “Мастер”») в продовженні строку дії ліцензії на мовлення в Харкові. Строк дії цієї ліцензії закінчився ще 13 лютого, але продовжувала діяти стара ліцензія, доки Нацрада не розглядала питання продовження ліцензії.

Нацрада мала наміри згідно із законом протягом трьох днів після ухвалення свого рішення про відмову в продовженні ліцензії поінформувати Концерн РРТ про завершення строку дії ліцензії «Радио Вести» та необхідність вимкнення його передавача.

Як з’ясувалося, Нацрада поінформувала Концерн РРТ наступного дня після ухвалення свого рішення – 24 лютого. Про це на брифінгу 24 лютого повідомила заступниця голови Нацради Уляна Фещук.

Нагадаємо, 22 лютого Харківський окружний адміністративний суд своєю ухвалою про забезпечення позову зупинив розгляд у Нацраді заяви про продовження строку дії ліцензії харківського «Радио Вести» (ТОВ «Телерадіовидавнича компанія “Мастер”»). Але Нацрада вирішила не брати до уваги цю ухвалу, оскільки вона ще не набрала законної сили.

Відтак, 23 лютого Нацрада відмовила харківському «Радио Вести» (ТОВ «Телерадіовидавнича компанія “Мастер”») в продовженні строку дії ліцензії на мовлення в Харкові. Підставами для такого рішення стала наявність у компанії двох санкцій, не скасованих судом: попередження від 17.07.2014 року та штраф від 9.02.2017 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3296
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду