Нацрада відмовила «Радио Вести» в продовженні ліцензії на мовлення в Харкові

Нацрада відмовила «Радио Вести» в продовженні ліцензії на мовлення в Харкові

23 Лютого 2017
7692
23 Лютого 2017
18:38

Нацрада відмовила «Радио Вести» в продовженні ліцензії на мовлення в Харкові

7692
23 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення відмовила «Радио Вести» (ТОВ «Телерадіовидавнича компанія “Мастер”») в продовженні строку дії ліцензії на мовлення в Харкові.
Нацрада відмовила «Радио Вести» в продовженні ліцензії на мовлення в Харкові
Нацрада відмовила «Радио Вести» в продовженні ліцензії на мовлення в Харкові

Підставами для такого рішення стала наявність у компанії двох санкцій, не скасованих судом: попередження від 17.07.2014 року та штраф від 9.02.2017 року.

Нацрада має наміри оголосити конкурс на мовлення на частоті 100,5 МГц у Харкові, якою дотепер володіло «Радио Вести».

Нацрада вирішила не брати до уваги ухвалу Харківського окружного адміністративного суду, який заборонив розглядати питання продовження ліцензії, оскільки вона ще не набрала законної сили. В ухвалі сказано, що вона набирає законної сили після закінчення строків подання апеляційної скарги.

Строк дії ліцензії «Радио Вести» на мовлення в Харкові завершився ще 13 лютого, але продовжувала діяти стара ліцензія до моменту прийняття Нацрадою рішення щодо неї.

Керівник юридичного департаменту «Радио Вести» Марина Бакуменко повідомила «Детектору медіа», що компанія оскаржить рішення Нацради про відмову, оскільки вважає його незаконним.

На запитання журналістів, коли має бути вимкнено передавач і припинено мовлення «Радио Вести», заступниця голови Нацради Уляна Фещук сказала, що з огляду на можливе оскарження в суді, регулятор вживатиме всіх законних заходів для виконання свого рішення. Згідно з процедурою, протягом трьох робочих днів після оприлюднення рішення Нацрада повідомить Концерн РРТ про непродовження ліцензії «Радио Вести» в Харкові та необхідність вимкнення його передавача.

У свою чергу Марина Бакуменко наголосила, що з огляду на передбачені законом процедури, мовлення «Радио Вести» в Харкові «не буде припинено тут і зараз».

Також Нацрада поки що відклала питання продовження строку дії ліцензії «Радио Вести» на мовлення в Києві (ТОВ «ТРК "Дивосвіт"»), оскільки завтра, 24 лютого, Франківський районний суд міста Львова має розглянути клопотання Нацради про скасування судової ухвали, яка зупинила розгляд Нацрадою питання продовження ліцензії. У засіданні Нацради оголошено перерву до 17:00 24 лютого.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7692
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду