Нацрада перевірить «Радио Вести» через мовні квоти

Нацрада перевірить «Радио Вести» через мовні квоти

30 Серпня 2018
1655
30 Серпня 2018
18:18

Нацрада перевірить «Радио Вести» через мовні квоти

1655
29 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку дніпровського «Радио Вести» (ТОВ «ТРК “Світ”») щодо дотримання мовних квот.
Нацрада перевірить «Радио Вести» через мовні квоти
Нацрада перевірить «Радио Вести» через мовні квоти

За даними моніторингу Нацради, 18 липня частка ведення програм українською мовою в ефірі радіостанції становила 42,4% на добу замість передбачених законом 55%.

Якщо перевірка підтвердить недотримання мовних квот, радіостанції загрожує штраф у розмірі 5% ліцензійного збору.

Це остання ефірна ліцензія «Радио Вести» - на мовлення в Дніпрі на частоті 107,7 МГц. Ліцензії «Радио Вести» на мовлення в Києві та Харкові не були продовжені Нацрадою у 2017 році.

Нагадаємо, що харківське «Радио Вести» (ТОВ «ТРВК “Мастер”) у 2017 році отримало від Нацради штраф за порушення мовної квоти на суму 39 600 грн, але не сплатило штрафу, і Нацрада стягувала його через суд. Розгляд справи в суді зупинено до розгляду зустрічного позову «Радио Вести» проти Нацради.

Протягом січня — липня 2018 року Нацрада оштрафувала за недотримання квот три радіостанцій: загальнонаціональну радіомережу «П'ятниця» на 327,8 тис. грн, київську радіостанцію «Європа плюс» на 38,7 тис. грн, сєвєродонецьку радіостанцію СТВ на 4,8 тис. грн. Крім цього 11 липня Нацрада призначила позапланові перевірки місцевих радіостанцій «Буковинська хвиля», «А-FM» і місцевого телеканалу СТС щодо дотримання ними пісенних і мовних квот.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1655
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду