Низка газет вийдуть з білими шпальтами на знак протесту проти закону про наклеп

26 Вересня 2012
6507
26 Вересня 2012
13:50

Низка газет вийдуть з білими шпальтами на знак протесту проти закону про наклеп

6507
KyivPost, «Високий Замок», «Львівська газета», «Львівська пошта», «Ратуша», «Коловорот»
Низка газет вийдуть з білими шпальтами на знак протесту проти закону про наклеп

27 вересня, низка українських газет вийдуть із порожніми першими шпальтами на знак протесту проти законопроекту № 11013, який запроваджує кримінальну відповідальність за наклеп. Про це пише видання «Кореспондент».

 

Слідом за виданням «Кореспондент» цю ідею підтримали видання KyivPost, «Високий Замок», «Львівська газета», «Львівська пошта», «Ратуша», «Коловорот». Завтра всі ці видання вийдуть з білими першими шпальтами. Також до протесту «Кореспонденту» приєдналася львівська газета ZIK.

 

У свою чергу «Україна молода» на знак протесту  вийде з чорною шпальтою.

 

 


 


Нагадаємо, 25 вересня, в Україні стартувала акція протесту проти ухвалення закону про наклеп «Захисти своє право знати. Скажи «НІ» закону про наклеп».

 

Низка інтернет-видань вийшла з банером, в якому опубліковано контакти 244 депутатів, які проголосували в 1-му читанні за закон про наклеп. «Зателефонуйте їм у приймальню, напишіть e-mail, залиште повідомлення в соцмережах, запитайте, чому вони це зробили. Ви також можете зателефонувати або написати листа в центральний офіс Партії регіонів і в Адміністрацію Президента та дізнатися, навіщо регіонали голосували за законопроект, і що про нього думає Президент», - сказано в повідомленні.

 

Зокрема, у акції взяли участь такі онлайн-видання: «Детектор медіа», Детектор медіа, «Українська правда», УНІАН, 5 канал, korrespondent.net, bigmir.net, сайт Інституту масової інформації, «Главное», «Фокус», «Інтерфакс-Україна», «Инвестгазета», Kyivpost, Lb.ua, «Обком», tochka.net, ukranews.com, «Дзеркало тижня», «День», ТВi.ua, «РБК-Україна», «Сегодня», newsru.ua, liga.net, Інститут розвитку регіональної преси, football.ua, censor.net, isport.ua, lgbtua.com, «Дело», iPress.ua, glavcom.ua,  ВД «ОГО», «Комментарии», gazeta.ua, ictv.ua та інші.

 

Нагадаємо, законопроект № 11013 «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України (щодо посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини)» зареєстували 19 липня. За тиждень до цього статтю про наклеп повернули до російського кримінального кодексу.

 

Ухвалення цього законопроекту засудили уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська, Національна спілка журналістів Україниопозиційні політичні силиНезалежна медіа-профспілка Українирух «Стоп цензурі!»Організація з безпеки і співробітництва в Європі«Репортери без кордонів», перший віце-прем'єр-міністр Валерій ХорошковськийМіжнародна і Європейська федерації журналістівМіжвідомча робоча група з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.


Учора ввечері, 25 вересня, народний депутат Віталій Журавський заявив, що відкликає законопроект про наклеп.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6507
Читайте також
27.09.2012 17:15
Роман Кабачій, для «Детектор медіа»
22 386
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду