Наливайко дізнався, що після виборів буде друга спроба ухвалити закон про наклеп

22 Жовтня 2012
5977
22 Жовтня 2012
11:30

Наливайко дізнався, що після виборів буде друга спроба ухвалити закон про наклеп

5977
Наливайко дізнався, що після виборів буде друга спроба ухвалити закон про наклеп

Голова Національної спілки журналістів України Олег Наливайко отримав інформацію про те, що після виборів парламент зробить другу спробу ухвалити так званий закон про наклеп. Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

 

«Ми отримали інформацію, що після виборів старий склад Верховної Ради зробить другу спробу проголосувати зміни до Кримінального Кодексу, так звані поправки депутата Журавського про наклеп», - заявив Олег Наливайко під час засідання секретаріату Житомирської обласної організації Спілки журналістів.

 

«Ми вже розпочали консультації з громадськістю, медіаюристами, колегами. Зауважу, що тепер в нас є багато союзників , які відкрито виступили проти цього закону. Один з них - президент Янукович. Тому, в першу чергу, саме до нього, як гаранта свободи слова, ми і будемо апелювати, якщо яструби з парламентської більшості спробують ще раз заставити нас мовчати», - заявив голова НСЖУ.

 

Під час перебування на Житомирщині Олег Наливайко обговорив з головою облдержадміністрації Сергієм Рижуком і головою облради Йосипом Запаловським хід виборчих перегонів, ознайомив з новими проектами НСЖУ з популяризації інвестиційних можливостей області в Європі. Голова НСЖУ дав інтерв'ю обласному державному телебаченню і газеті «Житомирщина».

 

Як писала «Детектор медіа», 18 вересня Верховна Рада України прийняла за основу законопроект народного депутата Віталія Журавського «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність і ділову репутацію людини», який встановлював кримінальну відповідальність за наклеп.

 

Наклеп пропонувалося карати штрафом в розмірі від 200 до 1500 неоподатковуваних мінімумів (від 3,4 тис. грн до 25,5 тис. грн), виправними роботами до 2 років, обмеженням волі до 5 років або позбавленням волі до 3 років.

 

2 жовтня після масового спротиву журналістської спільноти Верховна Рада скасувала власне рішення про прийняття в першому читанні законопроекту про наклеп.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5977
Читайте також
01.10.2012 08:32
Анастасія Москвичова, «Радіо свобода»
23 507
26.09.2012 08:57
Катерина Яковленко, Микола Семена, Ганна Черевко, «День»
25 925
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду