WAN-IFRA закликає депутатів прийти і проголосувати 2 жовтня за відкликання законопроекту про наклеп

1 Жовтня 2012
6647
1 Жовтня 2012
17:47

WAN-IFRA закликає депутатів прийти і проголосувати 2 жовтня за відкликання законопроекту про наклеп

6647
«НУ-НС» і «БЮТ – Батьківщина» не можуть гарантувати присутність своїх депутатів
WAN-IFRA закликає депутатів прийти і проголосувати 2 жовтня за відкликання законопроекту про наклеп

Світова асоціація видавців газет та новин WAN-IFRA закликає народних депутатів України проголосувати 2 жовтня за відкликання законопроекту № 11013 депутата Віталія Журавського, яким планується запровадити кримінальну відповідальність за наклеп. Про це повідомляє асоціація.

 

«Від імені видавців газет та новин світу, ми закликаємо народних депутатів України прийти на сесію до Верховної Ради 2 жовтня 2012 року та підтримати проект постанови Верховної Ради України №11255 від 25.09.2012 для того, щоб забезпечити українським журналістам гарантії та можливість відкрито повідомляти суспільству з усіх важливих та соціально чутливих питань, та допомогти розвитку вільних та незалежних медіа в Україні», - йдеться у повідомленні WAN-IFRA .

 

На думку асоціації, повернення кримінальної відповідальності за наклеп також вступає у протиріччя із позицією, яку задекларував президент України Віктор Янукович під час проведення в Україні 64-го Всесвітнього газетного конгресу, де він публічно засвідчив, що метою українського уряду є побудова сучасної медіасистеми в Україні та розвиток сильних, незалежних ЗМІ, які демонструють сталий розвиток.

 

Тим часом, за інформацією «Української правди», в опозиційних фракціях «НУ-НС» і «БЮТ - Батьківщина» не можуть гарантувати присутність своїх депутатів на голосуванні за скасування законопроекту про наклеп. Наразі, як повідомила прес-служба голови фракції «НУ-НС» Миколи Мартиненка, здійснюється обдзвін усіх членів фракції.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6647
Читайте також
01.10.2012 08:32
Анастасія Москвичова, «Радіо свобода»
23 507
27.09.2012 17:15
Роман Кабачій, для «Детектор медіа»
22 388
26.09.2012 08:57
Катерина Яковленко, Микола Семена, Ганна Черевко, «День»
25 925
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду