Литвин: Найбільше тютюнових лобістів у комітеті свободи слова

13 Січня 2012
4662
13 Січня 2012
17:36

Литвин: Найбільше тютюнових лобістів у комітеті свободи слова

4662
Литвин: Найбільше тютюнових лобістів у комітеті свободи слова

Спікер парламенту Володимир Литвин вважає, що найбільше тютюнових лобістів знаходиться у Комітеті з питань свободи слова та інформації. Про це 13 січня він заявив під час брифінгу, повідомляє регіональний центр громадянського представництва «Життя».

 

Спікер у відповідь на запитання журналіста про те, чи є лобісти у парламенті, які блокують прийняття «антитютюнового законопроекту» № 5164, сказав: «З цього приводу хочу відверто сказати, що найбільше тютюнових лобістів у Комітеті з питань свободи слова та інформації».

 

«Я неодноразово зустрічався із головою комітету Андрієм Шевченком і з членами комітету, підкреслюючи: законопроект потрібно привести у відповідність із стенограмою голосування депутатів Верховної Ради. Так, цей законопроект потребує внесення уточнень по статті 131, але вони (члени комітету), на превеликий жаль, не можуть спромогтися привести у відповідність цей документ. Я неодноразово підключав юридичне управління, проводилися наради. Але з яким документом працювати, коли кожен приносить свій варіант?!», - сказав Володимир Литвин. Він наголошує на тому, що закон треба приймати у такому вигляді, в якому його приймали депутати.

 

«Мені шкода про те, що відбувається в Комітеті з питань свободи слова та інформації, він став заручником з'ясування політичних стосунків у Верховній Раді. Я наполягав і стою на тому, що керівництво цим комітетом має залишатися за опозицією. Це треба зробити усталеною практикою, щоб опозиція мала можливість контролювати, в тому числі через цей Комітет, владу», - додав спікер.

 

Нагадаємо, 22 вересня Верховна Рада України заборонила рекламу тютюнових виробів.

 

У жовтні народний депутат Леся Оробець надіслала Володимиру Литвину депутатське звернення, в якому заявила, що на його ім'я надійшов на підпис текст закону, який не відображає реальних результатів голосування поправок. Вона звинуватила тютюнове лобі в підміні кінцевого варіанту законопроекту.

 

Леся Оробець двічі зверталась до Генеральної прокуратури з проханням притягти до відповідальності Володимира Литвина, який три місяці поспіль не підписує закон про повну заборону реклами тютюну.

 

Проаналізувавши відмінності в тексті законопроекту, проголосованому в сесійній залі, та в тексті закону, поданому на підпис спікеру, голова Комітету з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності ВР України Володимир Макеєнко рекомендував Верховній Раді в порядку винятку скасувати результати голосування за законопроект № 5164 в другому читанні і в цілому та повернути його профільному комітету (з питань свободи слова та інформації) на доопрацювання з наступним поданням його на повторне друге читання.

 

Депутат Олена Бондаренко заявила, що не бачить підстав для зміни тексту законопроекту.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4662
Читайте також
28.10.2011 11:43
Марія Землянська, «Свідомо»
31 413
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду