Депутати хочуть заборонити продаж і рекламу тютюну в спорудах Євро-2012

26 Грудня 2011
5357
26 Грудня 2011
18:08

Депутати хочуть заборонити продаж і рекламу тютюну в спорудах Євро-2012

5357
Депутати хочуть заборонити продаж і рекламу тютюну в спорудах Євро-2012

У парламенті зареєстровано законопроект про повну заборону на вживання та використання, продаж і рекламу тютюнових виробів у спортивних спорудах, де будуть проходити заходи чемпіонату Євро-2012, на період проведення чемпіонату Європи з футболу в Україні.

 

Автори законопроекту № 9642 мають на меті привести чинне законодавство у відповідність з вимогою УЄФА щодо заборони на використання, продаж і рекламу тютюнових виробів на всіх стадіонах Євро-2012 під час футбольних заходів в рамках проведення чемпіонату Європи в Україні.

 

Зокрема Закон України «Про організацію та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні» пропонується доповнити новою статтею № 13-1 «Забезпечення здоров'я уболівальників та спортсменів і створення сприятливої атмосфери для перегляду матчів Євро-2012» такого змісту:

 

«У спортивних спорудах, де будуть проходити заходи чемпіонату Євро-2012, на період   проведення  чемпіонату забороняється:

- вживання та використання тютюнових виробів;

- реалізація (продаж) тютюнових виробів,  предметів, пов'язаних з  їх  вживанням;

 - будь-яка реклама тютюнових виробів, реклама знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються тютюнові вироби;

- проведення заходів: з безоплатної роздачі, обміну тютюнових виробів на тютюнові вироби чи будь які інші товари, роботи, послуги;

- дарування тютюнових виробів у вигляді бонусу за придбання іншого товару або послуги;

- розміщення інформації про виробника тютюнових виробів та/або тютюнові вироби у місцях, де ці вироби реалізуються чи надаються споживачеві, у тому числі на елементах обладнання та/або оформлення місць торгівлі.

Заборона поширюється на всі без виключення приміщення і відкриті зони всієї території спортивної споруди».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5357
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду