Литвин не згоден переголосовувати антитютюновий законопроект

31 Жовтня 2011
12073
31 Жовтня 2011
12:51

Литвин не згоден переголосовувати антитютюновий законопроект

12073
Якщо буде висновок головного юридичного управління, він підпише закон
Литвин не згоден переголосовувати антитютюновий законопроект

Голова Верховної Ради Володимир Литвин не згоден з пропозицією голови Регламентного комітету переголосувати в другому читанні і в цілому законопроект № 5164 про заборону реклами тютюну. Про це він сказав на засіданні погоджувальної ради 31 жовтня.

 

«Я не погоджуюсь із рішенням Регламентного комітету переголосувати законопроект, це затягне процес. Як Верховна Рада проголосувала, так і треба підписувати. Якщо президент заветує, тоді ми переголосуємо», - сказав пан Литвин, реагуючи на пропозицію голови фракції НУ-НС Миколи Мартиненка розібратися в ситуації із непідписанням законопроекту і, в разі фальсифікації, звернутися до Генеральної прокуратури.

 

«Зараз нічого не підписується. Я повернув текст законопроекту 5164 до Комітету [з питань свободи слова та інформації] та до Регламентного комітету із приписом, що текст повинен бути автентичним і відповідати стенограмі. Наприкінці минулого тижня мені на підпис Комітет [з питань свободи слова та інформації] (голова комітету Андрій Шевченко. - ТК) надіслав текст проекту закону, але він ще мав відправити його в головне юридичне управління. Якщо там будуть усі підписи, то я підпишу», - сказав голова Верховної Ради.

 

Нагадаємо, 22 вересня Верховна Рада України заборонила рекламу тютюнових виробів. За відповідний законопроект № 5164 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів)» у другому читанні і в цілому проголосували 332 народні депутати із зареєстрованих 370.

 

Однак народний депутат Леся Оробець надіслала Володимиру Литвину депутатське звернення, в якому заявила, що на його ім'я надійшов на підпис текст закону, який не відображає реальних результатів голосування поправок № 19 і № 47 народного депутата Олени Кондратюк, що стосувалися зміни положень законопроекту про заборону реклами тютюну у пунктах продажу і тютюнового спонсорства. Пані Оробець звинувачувала тютюнове лобі в підміні кінцевого варіанту законопроекту. Законопроект на підпис готував Комітет з питань свободи слова та інформації під головуванням Олени Бондаренко.

 

Проаналізувавши відмінності в тексті законопроекту, проголосованому в сесійній залі, та в тексті закону, поданому на підпис спікеру, голова Комітету з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності ВР України Володимир Макеєнко рекомендував Верховній Раді в порядку винятку скасувати результати голосування за законопроект № 5164 в другому читанні і в цілому та повернути його профільному комітету (з питань свободи слова та інформації) на доопрацювання з наступним поданням його на повторне друге читання. Водночас Олена Бондаренко не бачить підстав для зміни тексту законопроекту.

 

Тим часом громадськість закликала Володимира Литвина підписати текст законопроекту № 5164, скоригований профільним Комітетом з питань свободи слова та інформації відповідно до висновку Регламентного комітету, та подати закон на підпис президенту у найближчий час.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12073
Читайте також
28.10.2011 11:43
Марія Землянська, «Свідомо»
31 411
20.06.2011 20:40
Андрій Скіпальський, «Українська правда»
13 556
14.06.2011 15:04
Леся Оробець, спеціально для «Української правди»
10 636
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду