АМКУ хоче, щоб Нацрада належніше контролювала, як «Воля» переходить на цифру

8 Квітня 2010
10450
8 Квітня 2010
16:31

АМКУ хоче, щоб Нацрада належніше контролювала, як «Воля» переходить на цифру

10450
АМКУ хоче, щоб Нацрада належніше контролювала, як «Воля» переходить на цифру

Антимонопольний комітет України рекомендує Національній раді з питань телебачення і радіомовлення України забезпечити належний контроль за погодженням ТОВ «Воля-Кабель» змін до характеристик послуг кабельного телебачення із абонентами. Такий прес-реліз розіслала сьогодні прес-служба АМКУ.

 

«Як передбачено законодавством, провайдер не має права без офіційного погодження з абонентом вносити зміни до характеристик програмної послуги до закінчення строку дії угоди. Натомість, як встановила перевірка з боку Нацради, в якій взяли участь фахівці Комітету, ТОВ «Воля-Кабель» розіслала абонентам попередження про намір закінчити перехід з аналогового способу розповсюдження програм та надавати виключно послуги у цифровому форматі», - ідеться в релізі.

 

За висновками перевірки, повідомляє АМКУ, такі дії провайдера містять ознаки порушення вимог Закону України «Про телебачення та радіомовлення». Про вжиті заходи з цього приводу Нацрада мала офіційно поінформувати Комітет, однак така інформація досі не надійшла.

 

У компанії «Воля» погоджуються, що саме Нацрада має контролювати дії провайдера.

 

«На сегодняшний день ООО "Воля Кабель" не имеет никаких претензий со стороны Национального Совета в части соблюдения лицензионных условий», - ідеться в офіційному коментарі компанії.

 

Також компанія наголошує, що  перехід на цифровий стандарт мовлення є завданням державної ваги. У компанії наголошують, що вона не тільки сумлінно інформує абонентів про зміну технології, але й звітує у регултяорний орган щодо такого інформування. 

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10450
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду