detector.media
08.04.2010 16:31
АМКУ хоче, щоб Нацрада належніше контролювала, як «Воля» переходить на цифру

Антимонопольний комітет України рекомендує Національній раді з питань телебачення і радіомовлення України забезпечити належний контроль за погодженням ТОВ «Воля-Кабель» змін до характеристик послуг кабельного телебачення із абонентами. Такий прес-реліз розіслала сьогодні прес-служба АМКУ.

 

«Як передбачено законодавством, провайдер не має права без офіційного погодження з абонентом вносити зміни до характеристик програмної послуги до закінчення строку дії угоди. Натомість, як встановила перевірка з боку Нацради, в якій взяли участь фахівці Комітету, ТОВ «Воля-Кабель» розіслала абонентам попередження про намір закінчити перехід з аналогового способу розповсюдження програм та надавати виключно послуги у цифровому форматі», - ідеться в релізі.

 

За висновками перевірки, повідомляє АМКУ, такі дії провайдера містять ознаки порушення вимог Закону України «Про телебачення та радіомовлення». Про вжиті заходи з цього приводу Нацрада мала офіційно поінформувати Комітет, однак така інформація досі не надійшла.

 

У компанії «Воля» погоджуються, що саме Нацрада має контролювати дії провайдера.

 

«На сегодняшний день ООО "Воля Кабель" не имеет никаких претензий со стороны Национального Совета в части соблюдения лицензионных условий», - ідеться в офіційному коментарі компанії.

 

Також компанія наголошує, що  перехід на цифровий стандарт мовлення є завданням державної ваги. У компанії наголошують, що вона не тільки сумлінно інформує абонентів про зміну технології, але й звітує у регултяорний орган щодо такого інформування. 

 

 «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY