«Воля» виграла в АМКУ касацію з оскарження штрафу в 3 млн гривень

8 Листопада 2010
16346
8 Листопада 2010
19:36

«Воля» виграла в АМКУ касацію з оскарження штрафу в 3 млн гривень

16346
«Воля» виграла в АМКУ касацію з оскарження штрафу в 3 млн гривень

26 жовтня Вищий господарський суд України відмовив у задоволенні касаційної скарги Антимонопольного комітету України у справі з оскарження компанією «Воля» призначеного їй АМКУ штрафу в розмірі 3 млн гривень. Про це повідомляє Comments.ua.

 

Нагадаємо, що 3 липня АМКУ оштрафував ТОВ «Воля-кабель», ТОВ «Київські телекомунікаційні мережі» і ТОВ «ІВК» на 1 млн. гривень кожну за зловживання монопольним положенням та зобов'язав їх протягом двох місяців знизити тарифи на послуги кабельного телебачення. Представники компанії в той же день заявили, що оскаржуватимуть це рішення в суді. 20 серпня від трьох підприємств був поданий позов до Господарського суду міста Києва з вимогою визнати недійсним рішення Антимонопольного комітету України. Водночас АМКУ подав зустрічний позов про стягнення з них по 1 мільйону гривень.

 

У листопаді 2009 року суд відмовив «Волі» та задовольнив зустрічний позов АМКУ про стягнення штрафу. Компанія подала апеляцію, і в червні 2010 року Київський апеляційний суд скасував рішення першої інстанції. Але АМКУ подав касацію до Вищого господарського суду, яку й програв. «За результатами розгляду касаційної скарги Вищий господарський суд України прийшов до висновку про відсутність підстав для її задоволення», - сказано в судовому рішенні.

 

У компанії «Воля» висловили впевненість, що судовий процес закінчився. «Згідно з чинним законодавством, рішення Вищого господарського суду - це рішення вищої касаційної інстанції в господарських спорах», - повідомили в компанії.

 

Натомість в АМКУ сподіваються на перегляд цього рішення у Верховному Суді України. «Після прийняття судом такого рішення ми звернулися до них з проханням розгляду цього питання у Верховному Суді. Вищий господарський суд за новим законодавством може підтримати нашу заяву, а може й ні. Тому зараз ми перебуваємо в процесі очікування», - сказав керівник прес-служби АМКУ Богдан Якимюк.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16346
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
L'amurchik
4920 дн. тому
З такими цінами і якістю, Волю взагалі треба закрити!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду