АМКУ перевірить, чому у «Волі» подешевшав соціальний і подорожчали великі пакети

23 Грудня 2009
19259
23 Грудня 2009
13:41

АМКУ перевірить, чому у «Волі» подешевшав соціальний і подорожчали великі пакети

19259
АМКУ перевірить, чому у «Волі» подешевшав соціальний і подорожчали великі пакети

Антимонопольний комітет України вирішив перевірити, наскільки підставовими є дії ТОВ «Воля-Кабель» зі зниження тарифів на окремі пакети кабельного телебачення з одночасним підвищенням вартості інших планів підписки. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

 

Як повідомляла ТК, оператор запроваджує з 1 січня 2010 року нові тарифи на свої послуги. Зокрема, тарифи на аналоговий пакет «Україна» та цифровий пакет «Україна» будуть знижені відповідно з 32,9 грн до 30,9 грн та з 24 грн до 23 грн за одну точку підключення. Тарифи на інші пакети кабельного телебачення будуть підвищені. Наприклад, на базовий пакет «Україна і світ» з 42 грн до 45 грн, на розширений пакет «Всесвіт» з 69 грн до 77 грн. тощо.

 

АМКУ надіслав ТОВ «Воля-Кабель», ВАТ «Інтернет Відео Комунікації» та ВАТ «Київські телекомунікаційні мережі», які є єдиним суб'єктом господарювання, офіційні запити з вимогою надати розгорнуту інформацію щодо підстав та обґрунтованості саме такої зміни тарифів.

 

«Дії зі зниження тарифів можуть розглядатися як прагнення виконати законні вимоги і прийняте рішення Антимонопольного комітету», - ідеться в документі.

 

Як відомо, у липні цього року АМКУ оштрафував ТОВ «Воля-Кабель», ВАТ «Інтернет Відео Комунікації» та ВАТ «Київські телекомунікаційні мережі» на 1 млн грн. кожне за зловживання монопольним становищем у вигляді завищення тарифів на послуги. Своїм рішенням Комітет зобов'язав компанії привести тарифи на послуги до економічно обґрунтованого рівня.

 

Господарський суд міста Києва відмовив зазначеним компаніям у задоволенні позовів про визнання рішення АМКУ недійсним та задовольнив у повному обсязі зустрічний позов АМКУ про примусове стягнення штрафу з порушників. «Воля» оскаржує дане рішення в апеляції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19259
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду