«Воля» програла АМКУ судову справу про стягнення штрафу в 3 мільйони гривень та подає апеляцію

17 Листопада 2009
12504
17 Листопада 2009
15:52

«Воля» програла АМКУ судову справу про стягнення штрафу в 3 мільйони гривень та подає апеляцію

12504
«Воля» програла АМКУ судову справу про стягнення штрафу в 3 мільйони гривень та подає апеляцію

13 листопада Господарський суд міста Києва виніс рішення відмовити в позовних вимогах ТОВ «Воля-кабель», ТОВ «Київські телекомунікаційні мережі» і ТОВ «ІВК» про визнання недійсним рішення АМКУ «Про порушення законодавства про захист економічної конкуренції та накладення штрафу» №237-р від 3 липня 2009 року. Суд вирішив задовольнити зустрічний позов АМКУ про стягнення з цих трьох підприємств по 1 мільйону гривень. Про це ТК повідомили в компанії «Воля».

 

Нагадаємо, що 3 липня АМКУ оштрафував ТОВ «Воля-кабель», ТОВ «Київські телекомунікаційні мережі» і ТОВ «ІВК» на 1 млн. гривень кожну за зловживання монопольним положенням та зобов'язав їх протягом двох місяців знизити тарифи на послуги кабельного телебачення. Представники компанії в той же день заявили, що оскаржуватимуть це рішення в суді. 20 серпня від трьох підприємств був поданий позов до Господарського суду міста Києва з вимогою визнати недійсним рішення Антимонопольного комітету України. Водночас АМКУ подав зустрічний позов про стягнення з них по 1 мільйону гривень.

 

Як повідомили ТК юристи «Волі», до кінця листопада ТОВ «Воля-кабель», ТОВ «Київські телекомунікаційні мережі» і ТОВ «ІВК» мають намір подати апеляційні скарги. У позовній заяві будуть зазначені порушення, які, на думку компанії, допустив АМКУ при дослідженні.

 

«Для повного і об'єктивного розгляду справи необхідні спеціальні знання в області економічного аналізу і технічних властивостей послуги доступу до телепрограм, і саме тому вже на першому засіданні представники компанії клопотали про призначення експертизи. На жаль, суд не почув аргументів компанії, і клопотання про економічну експертизу відхилялося кілька разів. Крім того, судом було задоволено зустрічний позов, який не тільки не можна було задовольняти, а навіть розглядати, оскільки відповідно до законодавства при оскарженні рішення АМКУ це рішення призупиняється», - зазначив у коментарі ТК заступник директора із зовнішніх зв'язків ТОВ «Воля-кабель» Костянтин Грицак.

 

Натомість в. о. голови АМКУ Олександр Мельниченко запропонував керівництву «Волі» негайно виконати ухвалені рішення та впродовж десяти днів офіційно створити спільну робочу групу, яка напрацює конкретні пропозиції щодо зниження тарифів. Тоді, за словами Олександра Мельниченка, комітет матиме право не порушувати щодо цих компаній, що пов'язані відносинами контролю, нової справи за ухилення від виконання рішення АМКУ. Також Комітет враховуватиме таку поведінку під час прийняття рішень у справах щодо інших пов'язаних з «Волею» підприємств, які надають послуги кабельного телебачення по всій Україні.

 

«Дискусія може бути лише з приводу того, наскільки саме треба знизити тарифи, але рішення Антимонопольного комітету підлягає безумовному виконанню. Ми готові спільно зробити так, щоб цей ринок був прозорим, а діяльність "Волі-кабель" - прогнозованою і зрозумілою кожній українській, київській родині. Лише такий підхід компанії до вимог Комітету дозволить усунути чисельні скарги споживачів, захистити інтереси сотень тисяч киян і забезпечити перспективу сталого розвитку ринку на найближчі роки. Інакше подальше застосування суворих конкуренційно-фінасових санкцій є неминучим», - підкреслив Олександр Мельниченко.

 

Тимчасом президент компанії «Воля» Сергій Бойко наголошує на тому, що «Воля» в цій справі відстоює інтереси всіх кабельних операторів, які потерпають від конкуренції з провайдерами, що використовують інші технології доставки сигналу, та доводитиме цю позицію у складі робочої групи. «Цієї конкуренції не помічає державний орган, у чиї обов'язки і входить знання і розуміння конкурентного середовища. В сучасних умовах повної конвергенції технологій використовувати різні підходи залежно від технологічних особливостей є вже не просто порушенням європейської моделі (Директива 2003 року про технологічну нейтральність), але й суперечить чинному законодавству України (про телебачення і радіомовлення, про телекомунікації). Ринок стрімко змінюється, а підходи АМКУ використовуються ще минулого сторіччя. Тому ми прагнемо в складі робочої групи або експертної комісії довести цю позицію», - додав пан Бойко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12504
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Nikers
5281 дн. тому
2 антиволя // 18.11.2009 09:40:51 Так эта, если ниче не надо от Воли, так че сопли то пускать? А еще нервы, так и до гриппа недалеко доехать. Как раз на следующей остановке. Ну не нравится вам Воля, так пусть не нравится себе тихонько в вашем уголочке, че лозунгами сорить-то? Берегите себя, уважамый (-ая, -ое) Антиволя и наслаждайтесь жизнью!
антиволя
5281 дн. тому
Мне ничего не нужно от Компании "Воля". Я не хочу тратить время и нервы на общение с жуликами. Избвьте меня пожалуйста от ЛЮБЫХ ваших посланий в мой почтовый ящик. Киев, пр. Победы дом 2. Квартиру я не указываю - по выше изложенной причине. Я НЕ являюсь клиентом "Воли" - ничего мне не присылайте! Компания "Воля" - сборище млошенников и жуликов. З.Ы. Соседка пусть сама разбирается.
Воля
5281 дн. тому
Я не верю, что обратившись в компанию, соседка-персионерка не получила ответа. Более того, я предлагаю на совершенно конкретном примере проверить. Прошу предоставить адрес Вашей соседки. Вы можете выслать информацию на адрес info@volia.com или же предоставить в данной ветке. Надеюсь, что Вы предоставите информацию, поскольку в противном случае - Вы заочно подтвердите безосновательность своих обвинений. Решение по вопросу я также предоставлю в данной ветке.
антиволя
5281 дн. тому
Компания "Воля" - сборище мошенников и воров. Они всегда и постоянно обманывают своих клиентов.
антиволя
5281 дн. тому
Забыл сказать, что её НЕ подключили. И самое главное, что ей и не нужно никогда было.
антиволя
5281 дн. тому
Мошеннические квитанции на оплату услуг "Воли", которые (квитанции) выглядят точь-в-точь как за телефон или коммунальные (крохотными буковками написано, что "оплатить, ЕСЛИ я хочу пдключиться") - соседка (пенсионерка) оплатила несколько раз. Деньги вернуть ей так и не удалось, хотя она старалась: звонила, писала в "Волю". Ни о чём не говорит Вам?
воля
5281 дн. тому
Уважаемый "антиволя". Прекратите спамить под каждой статьей на ТК. Ваши комментарии безосновательные и оскорбительные. Вы можете быть чем-то недовольны или же обижены - это частный вопрос и мне жаль, что вы его не смогли решить. Но это Вам не дает права оскорблять компанию. Никто никого не обманывает. Да, Воля крупнейший провайдер Украины - но это ее не делает плохой. Это ее делает более заметной и каждая ошибка подвергается скурпулезному анализу. При этом это одна из немногих украинских компаний, которая проходит международный аудит и подвергается такому количеству проверок от многочисленных гос-институций, что Вам и не снилось. Можно ГАРАНТИРОВАТЬ, что абсолютно все процессы в компании - абсолютно законны. Посмотрите лучше, что делают полулегали или "серые" компании. Вы же боретесь за справедливость не с теми и не за тех.
антиволя
5281 дн. тому
Компания "Воля" - сборище мошенников и воров. Они всегда и постоянно обманывают своих клиентов.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду