«Воля» подає до суду на АМКУ

3 Липня 2009
5161
3 Липня 2009
10:44

«Воля» подає до суду на АМКУ

5161
«Воля» подає до суду на АМКУ

3 липня Антимонопольний комітет за результатами проведеного дослідження економічної обґрунтованості тарифів на окремі пакети програм провайдера програмної послуги ЗАТ «Воля-кабель» має винести рішення про застосування до компанії штрафних санкцій. Про це стало відомо компанії «Воля-кабель», яка поширила заяву, у якій стверджує, що дослідження використовувалося як важіль впливу на компанію з боку посадовців, та має намір звернутися до суду.

 

«Сам факт того, що до винесення рішення і до розгляду питання, у пресі з'явилися коментарі "джерел з АМКУ" свідчить про те, що рішення засідання можна вважати наперед визначеним і прийнятим», - заявляють у «Волі-кабель».

 

Нагадаємо, що на початку березня АМКУ порушив справу за ознаками зловживання ЗАТ «Воля-кабель» монопольним становищем на ринку надання послуг кабельного телебачення у зв'язку з необґрунтованим підвищенням тарифів «Волі». За даними компанії, результати порівняльного аналізу свідчить про те, що фактичний розрахунковий тариф «Волі» на послугу доступу до телепрограм в аналоговому форматі є нижчим, ніж розрахований за альтернативною методикою.

 

Представники «Волі-кабель» стверджують, що при розгляді справи про їхні тарифи АМКУ припустився порушень матеріального і процесуального характеру:

- було звужено ринок, виділивши лише сегмент доступу до телепрограм через кабель, а інші способи передачі телевізійного сигналу (ефір, супутник, низькочастотні технології, інтернет) не враховувалися, оскільки не є замінниками;

- не проводилося порівняння з цінами інших суб'єктів, які надають аналогічні послуги доступу до телепрограм;

- не наводилися приклади неправомірності витрат ЗАТ «Воля-кабель», які були покладені в розрахунок обґрунтування тарифів.

 

На думку компанії, ці факти демонструють упереджене ставлення до «Волі-кабель» з боку окремих посадових осіб АМКУ, що є утиском її прав та прав її партнерів. Відтак, ЗАТ «Воля-кабель» заявляє про те, що звертатиметься до суду для захисту своїх прав. Також компанія оголосила, що офіційно звернулася до асоціації «Телекомунікаційна палата України», до центральних органів влади і відповідних правоохоронних органів з проханням дати правову оцінку дій окремих посадовців і корупційної складової цих дій.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5161
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Стоп Воля
5403 дн. тому
"Воля" реально оборзела. Игнорирует решения АМКУ, еще и ответный иск подает. Платить штраф в миллион конечно же будут пользователи - "Воля" как раз активно занялась отключением аналогового сигнала, чтобы перевести клиентов на более дорогую услугу.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду