Рішення АМКУ не вплине на ціну кабельного телебачення

26 Серпня 2009
11442
26 Серпня 2009
18:21

Рішення АМКУ не вплине на ціну кабельного телебачення

11442
Рішення АМКУ не вплине на ціну кабельного телебачення

Антимонопольний комітет України рекомендував Національній комісії з питань регулювання зв'язку України розробити Порядок формування тарифів на послуги доступу до кабельної каналізації електрозв'язку, повідомляє прес-служба АМКУ.

 

На думку комітету, відсутність єдиного механізму формування тарифів на послугу доступу до кабельної каналізації електрозв'язку може призвести до зловживання монопольним становищем з боку суб'єктів господарювання при взаємоз'єднанні телекомунікаційних мереж. Зокрема, до встановлення операторами телекомунікацій економічно необґрунтованої плати за послугу доступу до кабельної каналізації електрозв'язку.

 

«Антимонопольний комітет послідовно продовжує політику наведення правопорядку щодо ціноутворення на товари і послуги, що надаються монопольними утвореннями. Розроблення регулятором галузі порядку формування тарифів доступу до кабельної каналізації електрозв'язку є актуальним у зв'язку з гостротою цього питання для суб'єктів телекомунікаційного ринку», - наголосив в. о. голови АМКУ Олександр Мельниченко.

 

Нагадаємо, що затверджений НКРЗ Порядок доступу до кабельної каналізації електрозв'язку №1607 від 23.07.2009 р. передбачає, що власники кабельної каналізації електрозв'язку встановлюють щомісячну плату за її використання замовниками на договірних засадах, виходячи з собівартості робіт та з урахуванням прибутку.

 

Тимчасом провайдери програмної послуги, які користуються кабельною каналізацією електрозв'язку, вважають, що розробка документу навряд чи вплине на вже підвищену вартість доступу.

 

«Цікаво, що АМКУ у своїх рекомендаціях навіть не вказав суб'єкт підприємницької діяльності, який встановив дану вартість доступу, - коментує рішення комітету президент компанії «Воля» Сергій Бойко (як відомо, з 1 липня ВАТ «Укртелеком» підвищило вартість доступу до кабельної каналізації у кілька разів). - Порядок розрахунку оплати за доступ до кабельної каналізації може бути і мав би вже застосовуватися, виходячи з існуючих на сьогодні норм бухгалтерського обліку. Фактично АМКУ рекомендував продублювати вже існуючі й закріплені в законі норми та порядок. Чи вплине дана рекомендація АМКУ на вартість доступу до кабельної каналізації для операторів, яка була підвищена у 5-7 разів з 1 липня - швидше за все ні».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11442
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду