Нацрада перевірить «Поверхность Спорт ТВ» на замовлення СБУ (+документ)

7 Квітня 2010
21006
7 Квітня 2010
21:21

Нацрада перевірить «Поверхность Спорт ТВ» на замовлення СБУ (+документ)

21006
Нацрада перевірить «Поверхность Спорт ТВ» на замовлення СБУ (+документ)

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 7 квітня  ухвалила рішення про призначення позапланової перевірки компанії «Поверхность Спорт ТВ».

 

Підставою для перевірки стало письмове звернення до Нацради від Служби безпеки України. Зокрема у листі ідеться про те, що багатоканальна мережа «Поверхность Спорт ТВ» мовить без ліцензії Національної ради, а також транслює канали, які не входять до складеного Нацрадою переліку мовників, що задовольняють вимоги Конвенції про транскордонне мовлення.

 

Проте цікаво, що СБУ зокрема зацікавила трансляція українського телеканалу ТВі, який також потрапив у список мовників, на які Служба безпеки звертає увагу Нацради, як таких, що не входять до переліку «адаптованих».

 

Як відомо, медіагрупа «Інтер», серед власників якої Олена Хорошковська, дружина голови СБУ Валерія Хорошковського, має претензії, в тому числі і судові, до регуляторного органу щодо конкурсу на телерадіочастоти від  27 січня

 

Це також не перший запит СБУ безпосередньо до Національної ради. Попереднім листом СБУ вимагала від  Нацради надати документи щодо конкурсу на видачу ліцензій від 27 січня 2010 року, а також інформацію щодо членів Нацради, які виконували свої обов'язки на момент проведення цього конкурсу.

 

Нагадаємо, що згідно з результатами конкурсу, група «Інтер» отримала 20 частот з 89, решту виграли інші учасники ринку, зокрема 5 канал і ТВі, що фігурує в нинішньому листі СБУ до Нацради.

 

В свою чергу компанія «Поверхность» завжди відкидала закиди щодо неотриманої ліцензії, в тому числі й у відкритих дебатах на засіданнях Національної ради, яка, в свою чергу, погоджувалася з аргументами компанії.

 

«В законе о телевидении и радиовещании использован термин «многоканальные телесети». Эти сети определены как эфирные или кабельные. У нас же - спутниковая многоканальная телесеть. То есть, по букве закона мы лицензию получать не должны, хотя, признаю, процедура лицензирования в данном случае вполне логична, и мы были бы не против ее пройти, если бы это только было предусмотрено в законе», - пояснювала Марія Лисенко, генеральний директор ТОВ «Поверхность Спорт ТВ», в інтерв'ю ТК.  

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21006
Читайте також
16.04.2010 11:23
Мустафа Найем, «Українська правда»
35 747
15.09.2009 11:31
Станислав Яблонский, газета «Дело»
28 530
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду