«Поверхность-ТВ» шукає інвестора на 25-51% акцій

9 Липня 2009
2505
9 Липня 2009
09:14

«Поверхность-ТВ» шукає інвестора на 25-51% акцій

2505
«Поверхность-ТВ» шукає інвестора на 25-51% акцій

Група компаній «Поверхность ТВ», що надає послуги платного телебачення, шукає інвестора, повідомляє газета «Дело».

 

У компанії не виключають варіанту, коли буде продано контрольний пакет - за 51% акцій керівництво групи планує отримати 50-100 мільйонів доларів США. За інформацією газети «КоммерсантЪ», ідеться про продаж 25-51%.

 

Фінансовим консультантом із залучення інвестицій «Поверхності» стала інвестиційна компанія «Конкорд Капітал», представники якої заявляють про серйозну зацікавленість акціями компанії з боку десятка потенційних інвесторів. Серед них, за словами керівника департаменту інвестиційно-банківських послуг компанії «Конкорд Капітал» Віталія Струкова, великі українські медіахолдинги та інвестиційні фонди, що належать українським та російським бізнесемнами, зарубіжні профільні інвестори та фонди прямих інвестицій. В інвесткомпанії прогнозують, що угода буде закрита у 4-му кварталі 2009 року (жовтень-листопад), а залучені інвестиції будуть скеровані на «подальшу експансію на ринок платного телебачення України».

 

Власник «Поверхности» Віктор Самойленко в розмові з «Коммерсантом» наголосив, що операційний контроль залишається за ним незалежно від того, яка частка компанії буде продана, а відсоток акцій впливатиме лише на розподіл прибутків.

 

Медіагрупа «Поверхность» володіє телекомпанією з шістьма каналами («Спорт 1», «Спорт 2», «Спорт3», «Спорт 4», «Спорт HD», Music HD), апаратно-програмний комплекс, що забезпечує цілодобове мовлення телеканалів на супутнику Eutelsat W4, апаратно-знімальний центр, дистриб'юторська компанія та будинок продажів комерційної реклами. Компанія володіє ексклюзивними правами на трансляцію багатьох спортивних заходів на території України. Також компанія бере організаційну та фінансову участь у продакшні Савіка Шустера «Савік Шустер Студіос». За інформацією «Коммерсанта», раніше «Поверхность» вела переговори про залучення інвестицій та отримала кредит від групи Istil - головного інвестора «Савік Шустер Студіос», але, за словами Віктора Самойленка, угода, яка мала закритися 27 лютого, не відбулася. Проте переговори з компанією Мохаммада Захура тривають.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2505
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
VovanDos
5396 дн. тому
А откуда инфа что полторы тысячи абонентов. Где можно узнать у какой компании сколько абонентов. А сколько у НТВ.
Владек
5402 дн. тому
И чем же, позвольте спросить, не угодила вам сия компания?
Алекса
5405 дн. тому
Откуда, откуда...... Работаю я в Поверхности.
Владек
5407 дн. тому
Вот я давеча спрашивал, откуда такие данные берутся, а в ответ - тишина... И спрашиваю снова. Хочу разобраться что к чему. Выглядит как-то очень беспочвенно.
Ираклий
5407 дн. тому
50 - 100 миллионов?! Интересно за что? Капитализация платформы исходит от колличества абонентов. У Поверхности полторы тысячи абонентов. Если бы подписчиков было бы хотя бы 100 тысяч это еще что-то. А что продает за 100 миллионов Поверхность техническую базу? Дешевле базу создать куда больше ума нужно чтобы эьтот бизнес продавать подписчикам. Наверно люди не такие дурные как думает Самойленко, который носится с продажей своего дутого бизнеса по рынку с целью продажи уже целый год. Пакистанец быстро понял что ему хотят втюхать кота в тёмном ящике и смылся.
Владек
5407 дн. тому
Действительно, откуда такие сведения? Товарищи, подождите, ведь была инфа, что Поверхность до 2012 года обеспечена правами на трансляции Лиги Чемпионов...
bunny
5408 дн. тому
Алекса // 09.07.2009 10:33:02 Откуда такие сведения? А как же рекламные доходы от немирофф?
Алекса
5408 дн. тому
Все конечно написано красиво, только Поверхность банкрот. А спортивных мероприятий на их каналах скоро не будет. Уже нет, в частности Лиги Чемпионов.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду