СБУ перевіряє, як Нацрада роздає частоти

22 Березня 2010
26876
22 Березня 2010
18:13

СБУ перевіряє, як Нацрада роздає частоти

26876
СБУ перевіряє, як Нацрада роздає частоти

СБУ просить Нацраду з питань теле- і радіомовлення надати документи щодо конкурсу на видачу ліцензій від 27 січня 2010 року.

 

Згідно з документами, які «Детектор медіа» отримала з конфіденційних джерел, заступник голови СБУ Анатолій Присяжнюк просить надати завірені копії документальних матеріалів щодо конкурсу, який було оголошено 30 вересня 2009 року.

 

(Документи підписані 15 березня, а вже 17 березня Присяжнюка призначено губернатором Київської області).

 

Зокрема, йдеться про копії оголошення, конкурсних вимог, заяв про видачу ліцензії на мовлення, протоколів засідань та рішень, тощо.

 

Також у разі наявності в СБУ просять надати рішення, ухвали судових органів, що стосуються дій Нацради, пов'язаних із вищезазначеним конкурсом.

 

Крім того, в СБУ просять надати завірені копії особових справ окремих членів Нацради, документи про їхні призначення та інше.

 

Член Нацради Тетяна Мокріді у коментарі «Українській правді» підтвердила наявність в апараті Нацради відповідних звернень від СБУ.

 

За її словами, запити про особові справи стосуються «тих людей, які на момент голосування по конкурсу були членами Нацради».

 

«Більше про те, що зараз відбувається у Нацраді, я сказати не можу, оскільки я досі знаходжуся на лікарняному», - зауважила Мокріді.

 

Як відомо, ТОВ «Телестудія "Служба інформації"» (телеканал НТН) оскаржує в суді результати останнього конкурсу ефірних телевізійних частот, підсумки якого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення підбила 27 січня. Услід за НТН, телеканали Enter Music і Enter Film з групи «Інтер» також подали позови проти Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про оскарження результатів конкурсу, підбитих 27 січня.

 

Як відомо, головою СБУ є Валерій Хорошковський, дружина якого, Олена Хорошковська, єяка є директором  U.A. Inter Media Group Limited.

 

Про тиск безпосередньо Хорошковського на членів Нацради і його зацікавленість отримати усі виставлені на конкурс на частоти заявляв на брифінгу член нацради Віктор Понеділко.

 

Згідно з результатами конкурсу, група «Інтер» отримала 20 частот з 89, решту виграли інші учасники ринку, зокрема 5 канал і ТВі.

 

 

 

 

 

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26876
Читайте також
04.06.2010 19:47
Роман Скрипін, для «Детектор медіа»
48 561
16.04.2010 11:23
Мустафа Найем, «Українська правда»
35 741
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Парамон
5149 дн. тому
Але самим цікавим є те, що СБУ не має права перевіряти ці обстаивни та вимагати які-небудь пояснення від Нацради. Тому якщо вони грамотно напишуть Хорошковському про те, як правильно називається його посада, і які повноваження у його піратської копіїї на СБУ, то Хрошковському требу буде чухати потилицю й продовжувати дивитись телевізор далі.
В шоке
5149 дн. тому
Торба! Не прошло и месяца, а набриолиненное животное начало решать свои частные интересы. Пинчуку, Коломойскому и Ахметову стоит задуматься. Красивые мужчины с комлексами - страшная сила. Готовься, рынок!
Внимательный
5150 дн. тому
Ох уж и сволочной Хорошковский! Раз не постеснялся альфачей в НАК Нафтогаз курам на смех послать ради корыстных интересов Фирташа, чего ему стесняться кошмарить телевидение ради монополии на рынке своего и фирташевского Интера ? Самое смешное, что даже не удосужились написать согласно какого пункта 25ой статьи Закона об СБУ "контора" имеет право просить эти документы у Нацрады. А нет такого пункта! Поскольку единственный пункт номер три даёт право всего лишь " ... одержувати на письмовий запит керівника відповідного органу Служби безпеки України від міністерств, державних комітетів, інших відомств, підприємств, установ, організацій, військових частин, громадян та їх об'єднань дані і відомості, необхідні для забезпечення державної безпеки України, а також користуватись з цією метою службовою документацією і звітністю. То есть исключительно "для забезпечення державной безпеки" А какую такую держбезпеку забезпечує Хорошковский, выпрашивая эти документы? Никакой!
123
5150 дн. тому
Решает частные вопросы Фирташа с пощью репресивной машины? Наверное хочет всех задавить и забрать все. И так тихонько - тихонечко, вроде нипричем. Куда приведет такая безпредельная демократия Украину Абзац
Правдоруб
5150 дн. тому
Правильно! Давно пора Нацраду за ....... взять! ... включая "бывших" ее членов :-))
Ха-ха-ха
5150 дн. тому
А фактично - Хорошковський перевіряє, чому частоти дістались не йому (пардон - його дружині). Краще перевірив би чек Балоги та газ Фірташа.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду