Viasat програв у суді «Поверхности» і подав апеляцію

21 Жовтня 2009
18560
21 Жовтня 2009
21:37

Viasat програв у суді «Поверхности» і подав апеляцію

18560
Viasat програв у суді «Поверхности» і подав апеляцію

«Віжн ТБ», провайдер платного супутникового телебачення в Україні, що надає послуги під ТМ Viasat, звернувся до Апеляційного суду. Причиною звернення став судовий розгляд позову «Поверхность ТВ» проти «Віжн ТБ» в суді першої інстанції, що був проведений в односторонньому порядку із недопущенням «Віжн ТБ» до участі в судовому засіданні. Про це ідеться в прес-релізі компанії.

 

Нагадаємо, що про порушення своїх прав «Поверхность» повідомила «Віжн ТБ», а також канали ТЕТ і ТРК «Україна» у листі, зазначивши, що канали, що мають субліцензію на показ матчів Ліги чемпіонів УЄФА у ефірному мовленні, ретранслюють їх через супутникову платформу Viasat. Таким чином порушуються умови угоди з «Поверхностью», яка має ексклюзивні права на трансляцію матчів у пакетах платного телебачення. У червні 2009 року «Поверхность ТВ» звернулася до суду з позовом проти «Віжн ТБ».

 

При цьому у компанії «Віжн ТБ» наголошують, що як провайдер вона не має права втручатися у контент програм, доступ до яких надає своїм абонентам.

 

В ході засідання суду 7 вересня 2009 року за позовом «Поверхность ТВ» позиція компанії «Віжн ТБ» не була розглянута, оскільки представника «Віжн ТБ» не допустили до участі в  судовому засіданні.

 

Тому «Віжн ТБ» звернулася до Апеляційного суду з опротестуванням рішення суду першої інстанції і наразі очікує призначення чергової дати слухань.

 

Оксана Ферчук, генеральний директор «Віжн ТБ», вважає, що  ситуація, що склалася, є проявом  некоректної конкурентної боротьби.

 

«Судовий процес повинен підтвердити наше право та право інших провайдерів платного телебачення надавати клієнтам доступ до загальнонаціональних каналів безкоштовно і в повному обсязі. В даному судовому процесі ми відстоюємо не лише інтереси категорії платного телебачення, але і конституційне право українців на рівний та безкоштовний доступ до інформації», - заявила вона.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18560
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду