«Поверхность» звинуватила Viasat у порушенні прав на показ футбольних матчів

1 Квітня 2009
3077
1 Квітня 2009
10:20

«Поверхность» звинуватила Viasat у порушенні прав на показ футбольних матчів

3077
«Поверхность» звинуватила Viasat у порушенні прав на показ футбольних матчів

Оператор супутникового телебачення «Поверхность-ТВ» звинувачує свого конкурента - компанію Vision-TV (Viasat) - у порушенні прав на показ футбольних матчів Ліги чемпіонів УЄФА, повідомляє «КоммерсантЪ».

 

Про порушення своїх прав «Поверхность» повідомила Vision-TV, канали ТЕТ і ТРК «Україна» у листі, зазначивши, що канали, що мають субліцензію на показ матчів Ліги чемпіонів УЄФА у ефірному мовленні, ретранслюють їх через супутникову платформу Viasat. Таким чином порушуються умови угоди з «Поверхностью», яка має ексклюзивні права на трансляцію матчів у пакетах платного телебачення.

 

«Якщо за 2 тижні Viasat не припинить порушувати наші права, ми позиватимемося про стягнення відшкодування та припинення трансляції», - заявив президент «Поверхности» Віктор Самoйленко. Суму можливого відшкодування компанія ще не визначила.

 

За словами шеф-редактора спортивних проектів ТРК «Україна» Олександра Денисова, канал повідомив Viasat про відсутність прав на показ матчів у супутникових пакетах ще восени 2008 року.

 

У Vision-TV впевнені, що не порушують законодавство: оператори платного телебачення зобов'язані ретранслювати національні телеканали, до яких належать ТРК «Україна» і ТЕТ. «Зараз ми навіть не маємо технічної можливості не транслювати частину програм, - каже гендиректор Vision-TV Оксана Ферчук. - Крім того, часткова трансляція була б неякісним сервісом для наших клієнтів».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3077
Читайте також
15.09.2009 11:31
Станислав Яблонский, газета «Дело»
28 526
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду