ТВі закликає Януковича припинити втручання СБУ в роботу медіаринку

8 Квітня 2010
23378
8 Квітня 2010
18:35

ТВі закликає Януковича припинити втручання СБУ в роботу медіаринку

23378
ТВі закликає Януковича припинити втручання СБУ в роботу медіаринку

Телеканал ТВі став об'єктом тиску з боку Служби безпеки України. Про це заявили журналісти каналу у відкритому листі до президента України Віктора Януковича.

 

Журналісти наголошують, що СБУ при цьому забезпечує особисті та корпоративні інтереси голови служби - Валерія Хорошковського.

 

«Наш телеканал став об'єктом грубого тиску з боку Служби безпеки України. Мета цього тиску очевидна - монополізація телевізійного простору в країні холдингом, який контролюється дружиною пана Хорошковського, а фактично належить йому особисто», - йдеться тексті, який надійшов на адресу «Детектор медіа» від прес-служби ТВі.

 

Приводом до написання відкритого листа ТВі стали звернення СБУ до Нацради з вимогами документів по конкурсу на телерадіочастоти від 27 січня,  а також лист від СБУ до регуляторного органу з проханням перевірити супутникову платформу «Поверхность Спорт ТВ», в якому зокрема увагу регуляторів звернено на трансляцію каналу ТВі.

 

Журналісти закликають президента зупинити втручання СБУ в роботу медіаринку, зокрема й у діяльність незалежного регуляторного органу - Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

 

Лист підписали журналісти каналу: Віталій Портніков, Артем Шевченко, Роман Скрипін, Катерина Нестеренко, Анжела Руденко, Наталка Пісня та ін. Усього 17 підписів.

 

 

 

 

Як відомо, 27 січня на конкурсі в Нацраді група «Інтер», одним з власників якої є офіційно Олена Хорошковська, отримала 20 частот з 89, виставлених на кокунрс. Решту виграли інші учасники ринку, зокрема 5 канал і ТВі. Група «Інтер» претендує на всі конкурсні частоти і оскаржує рішення Нацради в суді.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23378
Читайте також
16.04.2010 11:23
Мустафа Найем, «Українська правда»
35 741
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Комендант
5073 дн. тому
Да уж.. похоже в этом году палаточный сезон затянется... :) А то аж заскучали.
Справедливый
5133 дн. тому
Правдоруб, во-первых частоты не дерибанили, а распределили учитывая рекомендации Антимонопольного комитета предупреждавшего чётко об угрозе монополизации рынка. И та самая группа Интер, которая теперь руками своего хозяина Хорошковского по-подлому кошмарит ТВі, получила 20 лицензий. Им мало что ли с таким-то покрытием, которое уже у них есть? Или у них забрали что-то их собственное? А во-вторых, кто такая СБ, чтобы вмешиваться в медиарынок? Там есть угорза нацбезопасноти какая-то в этом конкурсе? СБ нечем больше заниматься? Или Валере не дают покоя лавры Андропова и КГБ, без которого ничего не дышало, а медиа тем более?
Правдоруб
5133 дн. тому
Бедный-бедный ТВi!!! Как втихую с Нацрадой частоты дерибанить - так они смелые, впереди планеты всей! А как СБ начало разбираться с этим дурибаном - так вой подняли - давят на них, сердешных!
Правдоруб
5133 дн. тому
Бедный-бедный ТВi!!! Как втихую с Нацрадой частоты дерибанить - так они смелые, впереди планеты всей! А как СБ начало разбираться с этим дурибаном - так вой подняли - давят на них, сердешных!
Поддержим
5134 дн. тому
Коллеги!Нужно остановить этот процесс,пока всех не накрыло.Мы поддержим вас,коллеги с ТВІ.
Олег Мирский
5134 дн. тому
Мы с вами! Нужно вначале этого пути остановить СБУ! Интересно, другие каналы поддержат ТВi или будут надеяться, что их пронесет?
lashch
5134 дн. тому
Пойдем по стопам путинским? И все будет так же как и с НТВ в 2001??? Пока что один в один...Держитесь ребята!!!! Если что, расчитывайте на своих коллег с других телеканалов!
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5134 дн. тому
СВОБОДУ - НЕ СПИНИТИ????????? ПОРА НА МАЙДАН!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду