Нацрада оголосила попередження «Поверхность Спорт-ТВ»

13 Жовтня 2010
15747
13 Жовтня 2010
16:37

Нацрада оголосила попередження «Поверхность Спорт-ТВ»

15747
Нацрада оголосила попередження «Поверхность Спорт-ТВ»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 13 жовтня оголосила попередження ТОВ «Поверхность Спорт-ТВ» (телеканали «Спорт 1» і «Спорт 2») за результатами позапланової перевірки.

 

За словами першого заступника голови Нацради Оксани Головатенко, під час травневої перевірки були виявлені ознаки порушень ст. 6 закону про рекламу (мова реклами) і ст. 48 закону про телебачення і радіомовлення (не надали записи програм, які мають зберігатися протягом двох тижнів). Окрім цього, на «Спорт 1» і «Спорт 2» частина матчів коментуються російською мовою (2 години з 12 годин, які були відмоніторені), а трансляція каналів іде із супутника Hellas Sat 2 замість Eutelsat W4, як вказано в ліцензії.

 

Директор «Поверхность Спорт-ТВ» Марія Лисенко у своїх поясненнях сказала, що компанія вже виправила порушення. У відповідь на це члени Нацради зазначили, що 12 жовтня замовили денний моніторинг, який зафіксував ті самі порушення. Моніторинг проводився через кабельні мережі, у яких поширюються «Спорт 1» і «Спорт 2», але «Поверхность Спорт-ТВ» при цьому, за даними Нацради, не має угод з провайдерами програмної послуги.

 

Це перше попередження для «Поверхность Спорт-ТВ». Нацрада зобов'язала компанію протягом місяця привести діяльність у відповідність до законодавства й умов чинної ліцензії.

 

Нагадаємо, що Нацрада 7 квітня призначила позапланову перевірку «Поверхность Спорт-ТВ» на підставі письмового звернення від Служби безпеки України. Зокрема у листі йшлося про те, що багатоканальна мережа «Поверхность Спорт-ТВ» мовить без ліцензії Національної ради, а також транслює канали, які не входять до складеного Нацрадою переліку мовників, що задовольняють вимоги Конвенції про транскордонне мовлення. Утім, 13 жовтня Нацрада розглянула результати перевірки не багатоканальної мережі «Поверхность Спорт-ТВ», а власних телеканалів  компанії - «Спорт 1» і «Спорт 2».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15747
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Johnny D
4962 дн. тому
fanat, ти чмо... скажи дакую, що ЧС в загалі показували!
fanat
4963 дн. тому
Ще б перевірили псевдо-"національний", та інші - постійно як футбол, то якийсь москаль припреться зі своїми "цінними" коментарями. Чемпіонат світу доводилось часом без звуку дивитись, аби собі не псути слух ;)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду