Нацрада тимчасово дозволила «Первый канал» і РЕН ТВ

5 Листопада 2008
21946
5 Листопада 2008
13:56

Нацрада тимчасово дозволила «Первый канал» і РЕН ТВ

21946
Нацрада тимчасово дозволила «Первый канал» і РЕН ТВ

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення на засіданні 5 листопада прийняла рішення тимчасово дозволити провайдерам програмної послуги ретранслювати російські телеканали «Первый канал. Всемирная сеть» та РЕН ТВ.  

Підставою до розгляду питання про ретрансляцію «Первый канал. Всемирная сеть», а також каналів групи «Цифровое телесемейство» («Дом кино», «Музика Первого», «Время далекое и близкое», «Теленяня», «Телекафе») в Україні став лист генерального директора телекомпанії «Первый канал. Всемирная сеть»   Миколи Дубового.
 
Згідно з цим листом, компанія бере на себе зобов’язання «в разумные сроки» узгодити з Нацрадою весь комплекс заходів щодо адаптації зазначених телеканалів для трансляції їх у кабельних мережах України. Також компанія готова оформити угоду з юридичною особою в Україні, що має право на ретрансляцію зазначених телеканалів у кабельних мережах. Додатковим пунктом рішення Нацради провайдерам програмної послуги тимчасово дозволяється ретрансляцію програм у кабельних мережах.
 
 Питання щодо телеканалу РЕН ТВ (ТОВ «Акцепт») розглядалось відповідно до листа генерального директора телекомпанії Олександра Орджонікідзе, який узяв на себе зобов’язання щодо укладання угоди із зареєстрованою на території України юридичною особою, яка бажає отримати ліцензію на право ретрансляції каналу. Остаточне рішення не було прийнято Нацрадою у зв’язку з тим, що, як повідомив перший заступник Національної ради Ігор Курус, від вітчизняних телекомпаній надходять чисельні звернення щодо порушення прав ексклюзивного показу телекомпанією РЕН ТВ.
 

Відповідно, члени Нацради вирішили ще раз пересвідчитись у дотриманні компанією авторських прав, і тільки після цього прийняти рішення про включення цього телеканалу до списку мовників, ретрансляція яких не обмежується в Україні.

Як наголосив голова Нацради Віталій Шевченко: «Ми починаємо сьогодні закривати цю надуману тему, яка в процесі дискусії перетворилася з проблеми свободи слова на проблему беззаконня».

На брифінгу члени Нацради ще раз наголосили на надмірній політизації питання про дозвіл іноземним компаніям на мовлення в Україні, яке, на думку регуляторного органу, має суто економічне підгрунтя.

На наступному засіданні Нацрада має намір розглянути питання про виключення  низки іноземних каналів з «білого списку» за порушення Закону України «Про рекламу». Про це поінформував журналістів Ігор Курус, перший заступник голови Нацради, однак про яких мовників ідеться не уточнив.

 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21946
Читайте також
15.11.2008 19:49
Ігор Курус, для «Дзеркала тижня»
23 046
15.11.2008 19:45
Олена Бондаренко, Володимир Масарик, для «Дзеркала тижня»
29 788
10.11.2008 17:00
Валентин Коваль
, для «Детектор медіа»
48 584
10.11.2008 15:49
Олена Власова, СКТУ
33 563
10.11.2008 09:53
Михайло Дубинянський, Українська правда
27 905
05.11.2008 14:50
«Обозреватель»
19 989
05.11.2008 10:09
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
16 671
04.11.2008 10:18
Дмитрий Тымчук, «Флот2017»
15 331
03.11.2008 17:11
Віталій Шевченко
, для «Детектор медіа»
40 376
03.11.2008 06:58
Сергей Аксёненко, для «Детектор медіа»
38 391
29.10.2008 13:56
Олександр Дубина
, для «Детектор медіа»
37 527
26.10.2008 18:53
Ігор Курус, для «Дзеркала тижня»
26 998
Коментарі
21
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Виталик
5654 дн. тому
Мне всё равно что сказала и гаварит ваша нац рад я плшачу деньги чтоб сматреть нармальные каналы а не вашу парнаграфию и вапще атключите лучше канал верховнай рады. там паказывают адну блювотину
Антон
5656 дн. тому
Ирина,мне абсолютно наплевать на нацраду с ихними выкрутасами.Я давно понял,что в дебильной стране нужно надеятся только на себя.Установил пакет НТВ+,и никак не завишу теперь от национал-кугутов.
Через плечо
5656 дн. тому
Нет у вас методов на Костю Сапрыкина.
www.citi.cv.ua
5656 дн. тому
А нам Нацрада не указ, фраера дешовые
Николай
5656 дн. тому
Люди, что ж вы так мелко думаете? Данная ситуация говорит о том, что в информационном противостоянии, наконец-то, есть серъезная победа. Молодцы НацРадовцы. Дожали до того уровня, когда вопрос из политической стязи перешел в правовую.
Ірина
5656 дн. тому
Щодо репліки Антона: Як кажуть, дурний піп - дурна і його молитва. На сьогодні рішення Нацради виконали подан 2/3 провайдерів України. А сьогоднішнє рішення про дозвіл прийняте у зв"язку з тим, що москвичі погодилися адаптовуватися і прийняли пропозицію Нацради про створення представництва і ліцензування в Нацраді. Приємно, що Ви, Антоне, теж радієте цьому.
Andrjey
5656 дн. тому
Это означает, что не надо спасать все человечество от глобального экономического кризиса.Лучше спасем одного украинского чиновника. Уж его-то семья после такого решения точно кризис переживет неплохо. Просто дали денег.
Святослав
5656 дн. тому
Заегозили - шаловливые! Напряженность которая создана в обществе , произволом и глупостью принятых решений, брошенной косточкой - не снять. Чинуш потерявших совесть, доверие и решающих за нас , что нам смотреть или читать долой.
Откудато то с Днепра
5656 дн. тому
-=Почти по всей Украине послали на .ер Нацраду с их запретами.Так они опять начали разрешать,ну клоуны,кто в Украине жил тот в цирке не смеется.=- Дык, это тысячелетиями проверенный метод: надо у людей отнят какую-нибудь потребность, а потом барственным жестом вернуть. И любовь к те станет искренней и неподдельной )
неважно
5656 дн. тому
Я только что с конференции по этнонациональным проблемам с участием шефа ОБСЕ. Созванные из всех регионов специалисты криком кричали, что отмена рос. каналов нарушает их права граждан Украины, которые на свои налоги содержат коррумпированную нацраду. Просили докладчика объяснить, какие пункты в этом соответствии. Он, из комитета по делам нацменшинств, не знал, советовал спросить ту же нацраду. А теперь ясно: соответствие - это заплатиtь нашему "Юр. лицу". Поделишься? Точно как Балога у себя в регионе разрешал предпринимательство: пополам с моим дружбаном. Стыдно называть себя журналистом в такой стране.
Влад
5656 дн. тому
В кабельной сети "Воли" канал РЕН-ТВ уже оперативно включили :) А Первый канал и не выключали как вы знаете. Так что процесс пошел. Назло слишком "свидомым" и ненавидящим всё, где есть слово "русское".
udxq
5656 дн. тому
Уявляю, як засмутилися кугути і псевдо патріоти, що відновлено мовлення. Я б на їх місці заджав за грати тих, хто купує "тарілки". Не закривати чужі треба, а свої канали розвивати, панове хуторяни
Антон
5656 дн. тому
Почти по всей Украине послали на .ер Нацраду с их запретами.Так они опять начали разрешать,ну клоуны,кто в Украине жил тот в цирке не смеется.
5657 дн. тому
интересно...это только мне кажется что первому каналу не за просто так разрешили снова вещать?
otar
5657 дн. тому
(крик розпачу з глибин душі) це не стаття!!!! :)))
Уничтожитель дебилов
5657 дн. тому
Не спеши выполнять любую команду дебилов, через час последует команда "отставить".
ганжа
5657 дн. тому
назву статті не варто змінювати. бо в рішенні голосувалося, що остаточне включення каналу РЕН ТВ у "білі списки" відбудеться тоді, коли будуть отримані висновки структурних підрозділів Нацради щодо дотримання РЕН ТВ авторських прав. між іншим, якщо висновки будуть об"єктивні, то канал можуть і взагалі не включити.
перепрошую читачів за те, що спочатку написала, що рішення прийняті за основу. я так почула! а виявилося, що їх проголосували в цілому. щиро перепрошую.
5657 дн. тому
Змініть назву статті. Видаліть РЕН-ТВ.
5657 дн. тому
ОРТ-тимчасово, РЕН-ТВ - нет.
Наталія
5657 дн. тому
Хто б сумнівався
5657 дн. тому
Если российская сторона заинтересоваа в том, чтобы ее программы смотрели в Украине - она нашла выход. Значит Нацрада была права?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду