detector.media
05.11.2008 13:56
Нацрада тимчасово дозволила «Первый канал» і РЕН ТВ

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення на засіданні 5 листопада прийняла рішення тимчасово дозволити провайдерам програмної послуги ретранслювати російські телеканали «Первый канал. Всемирная сеть» та РЕН ТВ.  

Підставою до розгляду питання про ретрансляцію «Первый канал. Всемирная сеть», а також каналів групи «Цифровое телесемейство» («Дом кино», «Музика Первого», «Время далекое и близкое», «Теленяня», «Телекафе») в Україні став лист генерального директора телекомпанії «Первый канал. Всемирная сеть»   Миколи Дубового.
 
Згідно з цим листом, компанія бере на себе зобов’язання «в разумные сроки» узгодити з Нацрадою весь комплекс заходів щодо адаптації зазначених телеканалів для трансляції їх у кабельних мережах України. Також компанія готова оформити угоду з юридичною особою в Україні, що має право на ретрансляцію зазначених телеканалів у кабельних мережах. Додатковим пунктом рішення Нацради провайдерам програмної послуги тимчасово дозволяється ретрансляцію програм у кабельних мережах.
 
 Питання щодо телеканалу РЕН ТВ (ТОВ «Акцепт») розглядалось відповідно до листа генерального директора телекомпанії Олександра Орджонікідзе, який узяв на себе зобов’язання щодо укладання угоди із зареєстрованою на території України юридичною особою, яка бажає отримати ліцензію на право ретрансляції каналу. Остаточне рішення не було прийнято Нацрадою у зв’язку з тим, що, як повідомив перший заступник Національної ради Ігор Курус, від вітчизняних телекомпаній надходять чисельні звернення щодо порушення прав ексклюзивного показу телекомпанією РЕН ТВ.
 

Відповідно, члени Нацради вирішили ще раз пересвідчитись у дотриманні компанією авторських прав, і тільки після цього прийняти рішення про включення цього телеканалу до списку мовників, ретрансляція яких не обмежується в Україні.

Як наголосив голова Нацради Віталій Шевченко: «Ми починаємо сьогодні закривати цю надуману тему, яка в процесі дискусії перетворилася з проблеми свободи слова на проблему беззаконня».

На брифінгу члени Нацради ще раз наголосили на надмірній політизації питання про дозвіл іноземним компаніям на мовлення в Україні, яке, на думку регуляторного органу, має суто економічне підгрунтя.

На наступному засіданні Нацрада має намір розглянути питання про виключення  низки іноземних каналів з «білого списку» за порушення Закону України «Про рекламу». Про це поінформував журналістів Ігор Курус, перший заступник голови Нацради, однак про яких мовників ідеться не уточнив.

 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY