Верховна Рада Криму не перешкоджатиме відключенню неадаптованих каналів

28 Жовтня 2008
24590
28 Жовтня 2008
09:40

Верховна Рада Криму не перешкоджатиме відключенню неадаптованих каналів

24590
Верховна Рада Криму не перешкоджатиме відключенню неадаптованих каналів
Верховна Рада Автономної Республіки Крим не перешкоджатиме припиненню трансляції у кабельних мережах півострова іноземних телеканалів, які Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення не визнала такими, що відповідають українському законодавству. Про це заявив голова комісії ВР АРК із депутатської етики та ЗМІ Григорій Іоффе, повідомляє «Новий регіон».
 
На думку пана Іоффе, кримська влада повинна обмежитись поданням до Конституційного Суду. Адже, за його словами, Національна рада у своєму рішенні непрямо посилається на Європейську конвенцію про транскордонне телебачення, яку так і не ратифікувала Україна. «На одне з найближчих засідань кримського парламенту наша комісія винесе проект подання до Конституційного Суду щодо відповідності закону «Про телебачення і радіомовлення» Конституції України. Чи може закон спиратись на документ, який не є частиною законодавства?», - сказав Іоффе.
 
За його словами, керівництво автономії не може оскаржувати в суді рішення Нацради – «до адміністративного суду повинні звертатись кабельні оператори». При цьому Іоффе припускає, що кабельники можуть побоятись вступати у судове протистояння з Національною радою. На пропозицію присутніх на прес-конференції представників кабельних операторів учинити за зразком місцевої влади Запоріжжя, яка зобов’язала кабельників відновити трансляцію іноземних телеканалів, Іоффе відповів: «Не наслідуймо не дуже добрі приклади». Григорій Іоффе є представником блоку «За Януковича!», який має 44 із 100 депутатських мандатів ВР АРК.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24590
Читайте також
03.11.2008 06:58
Сергей Аксёненко, для «Детектор медіа»
38 391
29.10.2008 13:56
Олександр Дубина
, для «Детектор медіа»
37 527
26.10.2008 18:53
Ігор Курус, для «Дзеркала тижня»
26 999
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду