Віце-спікер Держдуми вважає мовлення російських каналів в Україні гуманітарною місією

17 Квітня 2009
51109
17 Квітня 2009
11:29

Віце-спікер Держдуми вважає мовлення російських каналів в Україні гуманітарною місією

51109
Віце-спікер Держдуми вважає мовлення російських каналів в Україні гуманітарною місією

Віце-спікер Державної думи Росії Олександр Бабаков уважає, що російські телеканали в Україні виконують гуманітарну місію, повідомляють «Українські новини».

 

Тому Бабаков закликає українську владу не обмежувати російське телемовлення. «Було б доцільніше, виходячи з гарних перспектив нашого добросусідства, та й здорового глузду, оцінити російську присутність в українському телепросторі як гуманітарну місію, а не інформаційну агресію й повернути мовлення російських телеканалів в український ефір», - вважає він.

 

Бабаков шкодує із приводу рішення Національної ради з питань телебачення й радіомовлення, яким на території України не дозволено ретрансляцію російського «Первого канала». «Хоча офіційна причина такого рішення звучить як "невиконання ним комплексу заходів із адаптації програм і передач до чинного українського законодавства", ми із глибоким жалем розуміємо, що присутні рецидиви антиросійської культурної політики», - упевнений віце-спікер Думи.

 

При цьому він констатує, що культурний й інформаційний обмін між Росією й Україною - це невід'ємна й незаперечна частина добросусідських відносин. Бабаков вважає, що громадяни Росії сприймуть відключення в Україні російського телеканалу як злий намір українських державних діячів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
51109
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду