Нацрада вточнила: «Первый канал» і «Цифровое телесемейство» транслювати можна, але не всім

12 Листопада 2008
26718
12 Листопада 2008
15:00

Нацрада вточнила: «Первый канал» і «Цифровое телесемейство» транслювати можна, але не всім

26718
Нацрада вточнила: «Первый канал» і «Цифровое телесемейство» транслювати можна, але не всім
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення 12 листопада внесла уточнення у власне рішення № 1870, прийняте на минулому засіданні (5 листопада).
 
До третього пункту, згідно з яким було визначено «провайдерам програмної послуги тимчасово дозволити ретрансляцію програм „Первый канал. Всемирная сеть”, „Дом Кино”, „Музыка Первого”, „Время: далекое и близкое”, „ТелеНяня”, „Телекафе” до прийняття остаточного рішення щодо ліцензування цих програм в Україні» зроблено доповнення: «цей пункт застосовується щодо провайдерів, які на момент прийняття цього рішення ретранслювали вказані програми у відповідності до рішень Національної ради».
 
Попри нестандартне формулювання, рішення, вочевидь, стосуватиметься лише окремих каналів «ЦТ», які до цього не ретранслювалися в Україні.
 
Імовірною причиною уточнень Нацради є різка критика регуляторного органу з боку вітчизняних мовників щодо включення окремих каналів «Цифрового телесемейства» до списку таких, що їх трансляція не є обмеженою в Україні. 
 
Зокрема ідеться про претензії Валентина Коваля, генерального продюсера ЗАТ «Телеодин» (М1, М2), щодо трансляції в Україні каналу «Музыка Первого» («ЦТ»).
 
«В свое время М1 (вернее, его особая «безрекламная» и «без-Симпсонная» версия) был частью пакета «Первого канала», и название «Музыка Первого» было предложено нами как вариант расшифровки логотипа «М1». Мы цивилизованно расстались, когда количество украинских артистов и программ на украинском языке (что мы делали в соответствии с украинским законодательством, хотя в Украине этой версии канала не показывали) вышло за рамки компромисса, на который могло идти руководство «Первого». Мы расстались с обещаниями, что «Музыка Первого» никогда не зайдет в Украину», - заявив Валентин Коваль на «Детектор медіа».
 
Також Ігор Курус, перший заступник голови Нацради, зробив окреме роз’яснення для «Детектор медіа» щодо каналу РЕН ТВ, рішення щодо якого було прийнято також на минулому засіданні, 5 листопада.
 
Питання про включення  ТОВ «Акцепт» (телевізійний канал РЕН ТВ) до переліку каналів, ретрансляція яких не обмежується згідно з частиною 1 статті 42 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», буде розглянуте тільки після надання висновків спеціалістів Національної ради щодо такої можливості, а також після того, як Нацрада пересвідчиться у наявності апаратно-студійних потужностей для забезпечення адаптації каналів. Відтак, за словами пана Куруса, на сьогодні трансляція РЕН ТВ в Україні не є дозволеною: Нацрада поки що тільки вивчає таку можливість.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26718
Читайте також
15.11.2008 19:49
Ігор Курус, для «Дзеркала тижня»
23 047
14.11.2008 15:30
Ігор Лосєв, «День»
35 910
10.11.2008 17:00
Валентин Коваль
, для «Детектор медіа»
48 584
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Diver
5647 дн. тому
Серж // 12.11.2008 21:40:40//......................Серж я ++++++1
Серж
5650 дн. тому
Полное словоблудие, левое полушарие не знает , что хочет правое. При таком собрании "профессионалов" в этом органе, вспоминается басня Крылова: схожесть в том что все тоже тянут, из телеиндустрии и мимо государевой казны!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду