Кримський парламент звернеться до Конституційного суду щодо рішення Нацради про вимкнення неадаптованих каналів

5 Листопада 2008
24844
5 Листопада 2008
06:33

Кримський парламент звернеться до Конституційного суду щодо рішення Нацради про вимкнення неадаптованих каналів

24844
Кримський парламент звернеться до Конституційного суду щодо рішення Нацради про вимкнення неадаптованих каналів
Верховна Рада Автономної Республіки Крим має намір звернутися до Конституційного суду України з приводу законності рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про заборону трансляції у кабельних мережах іноземних телеканалів, не адаптованих до українського законодавства. Про це заявив голова парламенту Криму Анатолій Гриценко, повідомляє «РБК-Україна».
 
Анатолій Гриценко повідомив, що Президія ВР АРК прийняла звернення до Президента України Віктора Ющенка і голови Верховної Ради України Арсенія Яценюка щодо згаданого рішення Нацради.
 
«Після ухвалення даних звернень буде звернення до Конституційного суду України, - сказав Анатолій Гриценко. - Вважаю, що конституційне подання Верховної Ради АРК, яке буде спрямоване до Конституційного суду України після затвердження на сесії Верховної Ради Криму якраз і дасть можливість розібратися суспільству, чи відповідає ухвалене рішення Нацради Конституції».
 
Також Гриценко звернув увагу, що не тільки органи влади регіонів України, але і самі кабельники повинні відстоювати свої права. «За моєю інформацією, ніхто з операторів кабельного телебачення досі не звернувся до суду щодо захисту своїх прав, тому ми йдемо конституційним шляхом, ми захищаємо сьогодні права жителів АРК отримувати ту інформацію, яку кожен для себе вважає необхідною», - підкреслив Анатолій Гриценко.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24844
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Унічтожитєлю дєбілов
5651 дн. тому
А, що хороша ідея. Але Курус не потягне. Треба звернутися до бін Ладена. Чеченський досвід Путіна теж би придався.
НИКА
5651 дн. тому
Если бы Телекритика размещала материалы кабельщиков, то возможно, Гриценко узнал бы и о судах кабельщиков, и о том что Нацрада не выполняет решения судов. А другие суды по НР затягиваются, и решения не выносятся, а вместе с НР на суды ходит прокуратура.
Уничтожитель дебилов
5651 дн. тому
По этому поводу Курвус должен обратиться в Минюст по поводу ликвидации Крыма и всех там живущих, успехов дебилу. Появится возможность на всей территории построить некоррупционную дачу
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду