Нацрада звернеться до ГПУ щодо рішень місцевої влади про невідключення каналів і попросить Мін’юст ліквідувати «опозиційні» об’єднання кабельників

3 Листопада 2008
19243
3 Листопада 2008
13:23

Нацрада звернеться до ГПУ щодо рішень місцевої влади про невідключення каналів і попросить Мін’юст ліквідувати «опозиційні» об’єднання кабельників

19243
Нацрада звернеться до ГПУ щодо рішень місцевої влади про невідключення каналів і попросить Мін’юст ліквідувати «опозиційні» об’єднання кабельників
Національна рада звертатиметься в Генеральну прокуратуру України та Міністерство юстиції щодо невиконання кабельними операторами рішень про відключення «неадаптованих» до українського законодавства іноземних  каналів. Про таке рішення повідомив «Детектор медіа» Ігор Курус, перший заступник голови Нацради з питань телебачення та радіомовлення.
 
Суттю звернення Нацради до ГПУ стане вимога перевірити законність рішень місцевих органів влади Запоріжжя, Миколаєва, Луганська, Харкова та Севастополя. З різними формулюваннями у рішеннях місцевих адміністрацій ідеться про неправомірність дій Нацради щодо вилучення з абонентських пакетів каналів, що не мають дозволів Нацради на трансляцію в кабельних мережах України. «Ми не маємо сумнівів, що Україна в нас одна і що закони України, як і рішення конституційних органів, підлягають виконанню на всій території держави», – наголосив пан Курус.
 
Також Нацрада збирається звернутися до Мін’юсту з проханням скасувати реєстрацію окремих громадських об’єднань кабельників на підставі того, що ці організації займаються не корпоративними проблемами, а політикою, більше того «закликають до невиконання законодавства України». Як уточнив Ігор Курус, ідеться передовсім про громадське об’єднання «Укртелемережа» (голова Василь Аніпченко) та Асоціацію працівників телеінформаційних мереж Криму (голова Петро Яковлєв).
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19243
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергей
5670 дн. тому
Для пилота. Бомби их уродов. Готов работать штурманом.
pilot
5670 дн. тому
Доброго дня всім дописувачам та читачам! ШАНОВНИЙ ПАНЕ КУРУС, В ПЕРШУ ЧЕРГУ, ЯК ВИ Й НАГОЛОСИЛИ В ВАШОМУ ІНТЕРВЬЮ ЦИТУЮ:"«Ми не маємо сумнівів, що Україна в нас одна і що закони України, як і рішення конституційних органів, підлягають виконанню на всій території держави», – наголосив пан Курус.", виконайте ви вимоги Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» N 1160-IV від 11.09.2003року де вказано ЦИТУЮ:Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики сфері господарської діяльності» № 1160-ІV від 11 вересня 2003 року статтею 12 встановлено два офіційні видання, «Офіційний вісник» та газета «Урядовий кур’єр». А ТЕПЕР УЯВІТЬ ВСІ ЩО ТЕПЕРІШНІЙ СКЛАД НАЦРАДИ НЕОПУБЛІКУВАВ ОФІЦІЙНО ЖОДНОГО СВОГО ТАК ЗВАНОГО РЕГУЛЯТОРНОГО АКТУ. Виходить, що ті папірці не варті уваги. Хай пану Курусу це пояснять в Міністерстві юстиції України і ГПУ. Разом з тим члени Нац ради кажуть, що реєстрація їх документів не потрібна в Мінюсті чи будь якій іншій установі через те, що їх орган не входить до жодної з систем управління. Знову виникає запитання: ЧОМУ ПАНЕ КУРУСЕ ВИ УЗГОДЖУЄТЕ ФІНАНСОВІ ДОКУМЕНТИ В МІНФІНІ?????? Навіть Верховна рада України та адміністрація Президента мають так звану систему противаг для балансу влад в Україні, аНацрада не зобов'язана при цьому реєструвати свої документи в Мінюсті???? Цікаво, чи неправда!? І на останок, скажіть як можна виконувати будь-який нормативний акт, якщо він не набув чинності? А у Нацради такі документи ВСІ ЗА ЧОТИРИ РОКИ, Ч У Є Т Е ВСІ. З повагою до ВСІХ pilot!
Сергей
5671 дн. тому
Наташа! Ты либо родственица бабы Параски, либо извини дура. В нашей стране все может быть. У нас месяцами не платят зарплату, нет отопления, к нам свозят из европы весь продовольственный мусор, скоро повезут ядерные отходы из любимой Америки. У нас беспредел на дорогах и убитые дороги, молодежь которая спивается разным сурогатом и не могут закрыть подпольные цеха. У нас тоннами воруют кабели и металл с дачных участков стариков. У нас президент по два раза принимает присягу, увольняет премьера Юлю, потом снова назначает ее, потом обвиняет в измене. Уговаривает бизнес выйти из тени и не вывозить деньги за кордон. У нас продается все начиная от судов и кончая заповедниками. У нас орут бандитам тюрьмы и никто не сидит. У нас народ покупает в несколько раз больше чем выплачивают зарплату. У нас если стрельнут так пол дома или самолет сшибут. У нас вся страна по уши сидит на коррупции. И всем выдают лицензии. Что ж ты моя демократичная так расспереживалась за кабельщиков. Или ты приведешь пример кто у нас работает не за прибутки?
Иван
5671 дн. тому
Кабельный оператор - коммерческая организаяция и получени прибыли - одна из ее целей. Не будет русских каналов - не будет и абонентов. Лично я уже отключился и поставил НТВ+ и деньги плачу за качественный продукт как в техническом плане так и в творческом но к сожалению не в Украину! Насильно мил не будеш! А нацрада лобирует интересы одного из операторов кабельных.
Доброжелатель Курвуса
5671 дн. тому
Анипченко, упомянутый здесь обратился в ГПУ о ликвидации Курвуса за невыполнения решения суда, так что посмотрим, кто первый сядет
Наталія
5671 дн. тому
Невже у нас таке може бути? Кабельники у більшості як працювали так і працююь Для них важливі прибутки. Треба Нацраді уважно слідкувати, кому вони видають ліценції, і чи спроможні власники виконувати умови, під якими підписувалися а кого за останні роки відключали?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду