Вадим Колесниченко закликав не виконувати «ничтожное» і «никчёмное» рішення Нацради

4 Листопада 2008
14897
4 Листопада 2008
13:46

Вадим Колесниченко закликав не виконувати «ничтожное» і «никчёмное» рішення Нацради

14897
Вадим Колесниченко закликав не виконувати «ничтожное» і «никчёмное» рішення Нацради
Народний депутат України, член фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко підтримав дії органів місцевої влади декількох регіонів, які заборонили провайдерам кабельного телебачення виконувати рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо припинення трансляції телеканалів, не визнаних адаптованими до українського законодавства. Про це йдеться в заяві депутата, поширеній прес-службою Партії регіонів.
 
«Цілком справедливими є вимоги з боку Севастопольської, Запорізької, Луганської та інших місцевих рад відновити демократичний та вільний спосіб отримання інформації телевізійними каналами та рішення не виконувати незаконні вимоги Нацради», - йдеться у заяві. На думку Колесниченка, Національна рада посилається на «недійсну для України Європейську конвенцію про транскордонне телебачення від 9 вересня 1993 року, яка дотепер не ратифікована Парламентом, і в той самий час грубо ігнорує затверджену законом Європейську хартію регіональних мов і меншин».
 
Виходячи з цього, пан Колесниченко пропонує вважати рішення Національної ради з юридичного погляду «ничтожным (никчёмным) актом, то есть таким, который вследствие своей незаконности не может порождать и не порождает юридических последствий, не может быть исполнен». Такі акти, за словами пана Колесниченка, виконувати ніхто не зобов’язаний.
 
Нагадаємо, Національна рада вже заявила, що звертатиметься до Генеральної прокуратури України з проханням оцінити законність дій органів місцевої влади, які перешкоджають виконанню рішення про припинення трансляції неадаптованих іноземних телеканалів у кабельних мережах.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14897
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Гость
5663 дн. тому
А с точки зрения http://www.telekritika.ua/daidzhest/2008-11-04/41726 как это выглядит? Колесниченко, Мирошниченко и ПР. ... Выходит, это уже не пятая колонна, а раскрывшие себя агенты Кремля? Это провал или самоуверенность в победе над нами?
Наталія
5663 дн. тому
Як у нас усе просто Закликає- і все. І робить свої висновки щодо рішення Нацради А хто він тккий взагалі? народний депутат? А чому пан Колісніченко та подібні йому мають право заперечувати все, що стосується державноі політики? Невже не видно, що він працює на сусідню державу? Чому ж у сусідній державі подібні рішення не обговорюютьься, а просто- виконуються? Якщо пан Колісніченко так любить мову цієї держави, то хай спробує там пожити і погаласувати на ті чи інші теми
Богдан
5663 дн. тому
Мало, ли что он там считает. "ничтожным" может признать только суд. а не депутат и не горсоветы. Пусть не выполняют. Когда начнут лицензии забирать все по другому будет выглядеть
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду