БУМ. Гімн вітчизняному сепаратизму

16 Березня 2010
20981
16 Березня 2010
12:06

БУМ. Гімн вітчизняному сепаратизму

20981
Завдяки «Битві українських міст», що в ефірі «Інтера» з 7 березня, славнозвісне українське «моя хата скраю» набуває нових сенсів
БУМ. Гімн вітчизняному сепаратизму

Судячи з усього, «Битву українських міст» доведеться вихваляти. Пророблена робота не залишає вибору. І хотілося б піймати у скептичний приціл якісь об'ємні прорахунки чи недоречності, густо зрешетивши їх кулями сарказму, але доведеться співати осанну продюсеру проекту Єгору Бенкендорфу со товариші. Зосередившись на дрібницях, великі телененависники знайдуть, чим поживитися навіть на витончених гранях діаманту під назвою БУМ. Але з першого погляду і зачепитися немає за що, настільки все здавалося стерильно-довершеним. Коли автор, здавалося б, позбавляє можливості покепкувати з його роботи, але і захват не переповнює тебе як глядача настільки, щоб «крилишкувати золотопісьмом», - час зібратися з думками. Насичувати мозок киснем я вирушив у компанії холеричного товариша - майстра спорту з боїв без правил. Він любить влаштовувати спонтанні тренування у найнепристосованіших для цього місцях, і мені мимоволі довелося побувати в ролі боксерського мішка, та час від часу пересікати автостради, перестрибуючи бровки та паркани. Трохи вжившись у роль учасника змагань, я повторно передивився випуски БУМу. Завітрене естафетою око стало більш скептичним.

 

Знімаючи новий проект за форматом компанії Endemol, «Інтер» відправляє до сонячного Буенос-Айреса купу людей. Крім трударів, що забезпечують процес зйомок, це власне учасники змагань та доволі чисельна масовка. Страшно навіть уявити, якими бюджетами оперують творці всеукраїнських змагань. А може, і не треба уявляти! Де-не-де в мережі можна зустріти нарікання: мовляв, ті, хто грають у Wipeout (так називається оригінальна версія проекту і в перекладі з англійської означає «повне знищення»), отримують за це гроші, а наші бідосі витримують гіпернавантаження за ідею - продюсери грошей пошкодували. Втім, «боротися за свою маленьку батьківщину» виглядає набагато красивіше, аніж за мішок із грішми. Ідея БУМу грає на віковічному українському тяжінні до сепаратизму, отаманщини в їх найкращих виявах. Удільні князівства, бродники та берладники, козаки з їхніми «уходами» та мандрівними січами, різноманітні чудернацькі республіки початку ХХ століття - історичні форми, ставитися до яких можна по-різному, але вони ілюструють сталу тенденцію. При всій своїй модерності, телешоу апелює до старовинної радянської пісенної істини: «С чего начинается Родина?».

 

Українська адаптація Wipeout'у дає галицькому, подільському, слобожанському дискурсу квиток у майбутнє. Жодних віночків, вишиванок, пам'яток архітектури, народних героїв та калинових сопілок - буяння регіонального патріотизму на фоні фантастичних атракціонів. Формула «Моя хата скраю» набуває тут нових сенсів - цей край раптом опиняється в статусі неспокійного кордону, за який потрібно змагатися, щоби втриматися на тому краю, біля своєї хати.

 

Фізичні вправи учасників всенародної естафети настільки захоплюють, що після першого ж випуску програми на офіційному сайті проекту глядачі нарікали на хронометраж, вимагаючи зробити програму довшою. Команди учасників (два чоловіка, два жінки та капітан) формуються за прозорим принципом: в основному це колишні або професійні спортсмени на чолі з відомою людиною. В окремих випадках належність учасника команди до регіону, який він (вона) представляє, суто умовна, про що чесно повідомляється. Зокрема, капітани команд Житомира та Івано-Франківська не мають до цих міст жодного стосунку, але тисячам фанів це не заважає. Хоча, якщо би Франківськ представляв Василь Вірастюк, було б, мабуть, цікавіше. Кастинг-директорам проекту, напевно, більше подобаються стрункі та спортивні музиканти. Тому команду Тернополя очолив вокаліст групи «Скай», львів'ян - Руслана, а команду Дніпропетровська - Олег Карамазов.

 

Смуги перешкод у дії виглядають у кадрі вражаюче. Ті, хто проектував усі ці гігантські надувні кульки, тарзанки, болотяні та водні басейни, варті захоплення. Недарма Wipeout популярний на багатьох телеканалах, а за кількістю падінь на секунду шоу входить до Книги рекордів Гіннеса. Красиві падіння - на це завжди цікаво дивитися, з часів Чапліна нічого не змінилося. Отже, Бенкендорфу та команді залишилося тільки вправно проадмініструвати дії учасників естафети. Як повідомляють учасники на офіційному сайті, до своєї роботи Єгор ставився фанатично і контролював кожен їхній крок. В результаті професійні спортсмени падали від хвилювання в багнюку на перших етапах змагань, а дівчата-менеджери літали мов метелики. Виявилося, що аргентинський клімат подарував безліч несподіванок гримерам проекту: спека, вологість, безліч комах - до цього вони не були готові й доводилося варіювати просто на знімальному майданчику.

 

Ведучі проекту - єдине, що не викликало в мене захоплення. Чи на перших випусках вони ще не призвичаїлися до аргентинського повітря, чи став на заваді довгий переліт, але їхнє ведення безнадійно блідло на тлі фантасмагоричної смуги перешкод та божевільного запалу гравців. Олександр Крикун здавався надто серйозним, жарти Сергія Казаніна пріснуватими - такий скупенький набір рефлексій. Найбільше дратувала пані Покахонтас (Валерія Ушакова), пластмасовими емоціями та діями і штучною українською з гіпертрофовано вираженими шиплячими («кдбістський акцент» в термінології Забужко). Справедливості заради та із задоволенням (бо до його роботи я якраз претензій не маю) не можу не згадати про закадрову начитку у виконанні лідера гурту «Кому вниз» Андрія Середи.

 

Одним словом, побачимо, як піде далі! На черзі Донецьк, Хмельницький та Суми, а мені вже так кортить поглянути, хто вийде у півфінал! Їдучи в метро, я ловлю себе на думці, що мене, мабуть, вперше в житті не дратує реклама, реклама БУМу у вагонах та сітілайтах, бо там за обгорткою багато речей справжніх, тих, що чіпляють.

 

Фото - www.benkendorf.kiev.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20981
Теги:
Читайте також
18.10.2010 11:31
Павло Кнур
для «Детектор медіа»
26 571
15.09.2010 10:00
Павло Кнур
, для «Детектор медіа»
20 144
30.07.2010 11:37
Павло Кнур
, для «Детектор медіа»
32 722
15.07.2010 11:14
Павло Кнур
, для «Детектор медіа»
15 498
05.05.2010 10:45
Павло Кнур
, для «Детектор медіа»
26 654
19.04.2010 07:44
Павло Кнур
, для «Детектор медіа»
37 676
09.04.2010 19:05
Алла Федорина, «Україна молода»
22 615
28.03.2010 08:22
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
23 612
19.03.2010 07:06
Павло Кнур
, для «Детектор медіа»
21 428
03.03.2010 08:56
Павло Кнур
, для «Детектор медіа»
21 775
22.02.2010 11:51
Павло Кнур
, для «Детектор медіа»
37 854
09.02.2010 19:44
Павло Кнур
, для «Детектор медіа»
16 395
23.01.2010 08:15
Павло Кнур
, для «Детектор медіа»
21 345
20.01.2010 09:04
Павло Кнур
, для «Детектор медіа»
13 145
15.01.2010 10:37
Павло Кнур
, для «Детектор медіа»
22 507
25.12.2009 14:00
Павло Кнур
, для «Детектор медіа»
15 431
Коментарі
16
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Jack
5149 дн. тому
а на Интере все передачи - гавно. закрыть этот промосковский канал нафик и возобновить УТ-2 на нем для просвещения кацапни востока и юга Украины
micka
5158 дн. тому
господи, найшли що обговорювати. тьху! чергове лайно для лінивих телеманіяків, які будуть гучно поперджувати, лежачи на канапі перед ящиком. а бабло таки зажали, жлобиска інтерівські! ні гонорарів, ні премій учасниками - дика совдепія...
katkaif
5158 дн. тому
людина, яка написала цю статтю дійсно нічого не знає про проект і багато пише чуток - а не перевірених фактів. "...Зокрема, капітани команд.... Івано-Франківська не мають до цих міст жодного стосунку, але тисячам фанів це не заважає. Хоча, якщо би Франківськ представляв Василь Вірастюк, було б, мабуть, цікавіше. Кастинг-директорам проекту, напевно, більше подобаються стрункі та спортивні музиканти. Тому команду Тернополя очолив вокаліст групи «Скай», львів'ян - Руслана, а команду Дніпропетровська - Олег Карамазов..." У команду Івано-Франківська можна було взяти співачку з групи "Лама", але як бачите не тільки музикантів взяли на проект, учасники підібрані дуже правильно. Василь Вірастюк не зміг взяти участь- в нього були на це свої причини, а Людмила Блонська була у Івано Франківську під час різних змагань,тренувань.Її бачили часто в Інституті Нафти і Газу, вона спілкувалася з спортсменами, тренерами. Франківськ- для неї рідний, вона могла б не виступати за нього, але ми всі бачили,як щиро вона це робила- боролася з останніх сил!!! Валерія Ушакова - справжня українська красуня!!! Цей проект здружив людей з різних міст!!! Учасники на знімальному майданчику - підтримували один одного, навіть своїх суперників - всі вони Друзі, вболівальники, що пильно стежать за подіями в Аргентині і в Україні теж всі познайомилися і подружилися!!! Відкиньте заздрість, дивіться БУМ з насолодою!!!
wrag
5159 дн. тому
Справедливости ради напишу, что все таки ощущение от БУМа у автора правильное. Ощущение свежести, весны и приключений впереди!
wrag
5159 дн. тому
Ну что можно сказать! Не буду вдаваться в смысл статьи! Оценю только её характер. 1-е автор: Псевдоним - Кнур. Любой украинец знает имя какого животного давлеет над Создателем сего произведения. Кроме того ощущение ложной анонимности позволяет автору не бояться последствий. 2-е - предмет разговора: Начиная от названия статьи, заканчивая её язвительным содержанием, сей баснописец демонстрирует нам любовь к словоблудию, которая выше любви к объективности. Так, например, при оценке поведенческих моделей украинских граждан он забывает что желание попасть в телик у проходивших кастинг людей гораздо больше непонятного всем патриотизма. Страны нет, есть кланово-олигархическая структура, которая с помощью милицейско-СБУшно-экономической дубинки держит в страхе и подчинении несколько миллионов европейцев. если что-то случится, то воевать будут за свою семью, квартиру, дом, двор! И только оказавшись локальной группой вне Родины, народ Украины начинает развивать "землячество". Причем сила этого "патриотизма" особенно капитанов команд, которые выступают не за свой город настолько велика, что они готовы идти на риск получения травм ради результата. А травмы там очень серьезные и это вам не с любителем боев без правил через ограждения автодорог прыгать. Паша - будьте добрее и к вам потянутся люди.Писать нужно о том, что для многих простых украинских ребят это был один из немногих шансов вырваться из скучной безрадостной бесперспективной рутины!
maksymca
5159 дн. тому
зря вы так про Леру Ушакову, на украинском языке, она ещё в 2007 году вела пердачу "Не спортивне життя", яке заре доречі повторюють на телеканалі К1, щодня по буднях в 02.30, її українська дуже мелодійна)). На счёт денежного вознаграждения! Я лично не участвовал в прохождении препятствий (ОЧЕНЬ ХОТЕЛОСЬ), но та атмосфера что творилась на ТРИУНАХ, в крытой столовой, в перерывах между забегами и в буднях БУМовцев и ФОРУМчан -- ЭТО ПРОСТО КАЙФ. Лично для меня БУМ подарил огромное колличество братьев и сестёр из всех уголков Украины!!!
MUHIN_RL
5159 дн. тому
НАДЕЮСЬ, ЧТО ЭТО - "MUHIN_RL // 17.03.2010 15:23:18 ПРОСТИТЕ МЕНЯ И МОЙ БРАУЗЕР)) НАДЕЮСЬ, ЧТО АДМИНЫ УДАЛЯТ))" ТОЖЕ УДАЛЯТ.. И ТО ЧТО СЕЙЧАС НАПИСАЛ ТОЖЕ!! А ТО СМЕШНО ПОЛУЧАЕТСЯ)) ЧТО Я ЖАЛЕЮ, ЧТО НАПИСАЛ ТО СООБЩЕНИЕ)) ПРОСТИТЕ..
evgendrive
5159 дн. тому
Телепроект БУМ был создан для того чтобы сдружить все города! Города бороться за добро, за свой город и за Украину! Ребята кто принимал участие в БУМе обрели новых друзей теперь у каждого из них в разных уголках Украины есть друг. Советую этот проект посмотреть всем! Заходите на сайт БУМа http://bum.inter.ua а также на ФОРУМ там общаются все участники,форум просмотрело 82 тысяч человек это только гости)
MUHIN_RL
5159 дн. тому
ПРОСТИТЕ МЕНЯ И МОЙ БРАУЗЕР)) НАДЕЮСЬ, ЧТО АДМИНЫ УДАЛЯТ))
MUHIN_RL
5159 дн. тому
МИР ВАМ.. КАК УЧАСТНИК ПРОЕКТА "БУМ" (СЕВАСТОПОЛЬ) МОГУ ПОДЕЛИТЬСЯ СВОИМИ МЫСЛЯМИ ПО НЕКОТОРЫМ МОМЕНТАМ.. ПРОШУ ПРОЩЕНИЯ У АВТОРА СТАТЬИ И ЧИТАТЕЛЕЙ ЗА ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЦИТАТ В РУССКОМ ПЕРЕВОДЕ.. НЕМНОГО НЕ ПОНЯТЕН МОТИВ АВТОРА СТАТЬИ.. И СТРАННО, ЧТО НЕ ПРИВЕДЕНО ЦИТАТ ИЗ ОБЩЕНИЯ С УЧАСТНИКАМИ ПРОЕКТА.. НАВЕРНОЕ НЕ ПОЛУЧИЛОСЬ НИ С КЕМ ВСТРЕТИТЬСЯ.. ЭТО ЖАЛЬ.. "это собственно участники соревнований и достаточно численная массовка" - МАССОВКИ НЕ БЫЛО.. ВСЕ ПРИ ДЕЛЕ (УЧАСТНИКИ, ОПЕРАТОРЫ, АДМИНЫ И Т.Д.) "продюсеры денег пожалели" (ЦИТИРУЕТ АВТОР СТАТЬИ ЧЬИ-ТО ВЫСКАЗЫВАНИЯ С ФОРУМОВ.. ВЫСКАЗЫВАНИЯ ТОГО, КТО "ТАМ" НЕ БЫЛ..) - НЕ ЖАЛЕЛИ)) КО ВСЕМ УЧАСТНИКАМ ПРОЕКТА ОТНОСИЛИСЬ МАКСИМАЛЬНО ЗАБОТЛИВО!! (ТРАНСПОРТ, ПРОЖИВАНИЕ, ПИТАНИЕ, ОТНОШЕНИЕ - ВСЕ НА УРОВНЕ "ПРЕМИУМ" И "ЛЮКС")).. БОЛЬШИНСТВУ УЧАСТНИКОВ ТАКОЕ В ЖИЗНИ ВРЯТ ЛИ УДАСТСЯ ЕЩЕ РАЗ ЗАПОЛУЧИТЬ)) А ПЕРЕЖИВАНИЯ ЗА ГОНОРАР ДУМАЮ, ЧТО ВОЛНУЮТ ТОЛЬКО "ВНЕШНИХ".. "Идея Бума играет на вековечном украинском тяготении к сепаратизму, атаманства в их наилучших проявлениях." - ЛИЧНО ДЛЯ МЕНЯ СИЛЬНОЙ МОТИВАЦИЕЙ ДЛЯ УЧАСТИЯ В ПРОЕКТЕ БЫЛА СТАТЬЯ НА ГЛАВНОЙ ИНЕТ-СТРАНИЦЕ ПРОЕКТА О ТОМ, ЧТО ПРОДЮСЕР УВЕРЕН, ЧТО "БУМ" (НЕ СМОТРЯ НА НАЗВАНИЕ) СЫГРАЕТ БОЛЬШУЮ РОЛЬ В ЕДИНСТВЕ НАШЕЙ СТРАНЫ И ДРУЖБЕ НАШИХ ГОРОДОВ.. ТАК ОНО И ПОЛУЧИЛОСЬ!! ПО КРАЙНЕЙ МЕРЕ СО 2-й ЧАСТЬЮ СОГЛАСЯТСЯ 100% УЧАСТНИКОВ ПРОЕКТА.. А ЧЕГО СТОИТ ТОЛЬКО ИДЕЯ - ГИМН "БУМа" НА 2-х ЯЗЫКАХ!!)) "Формула "Моя хата скраю" приобретает здесь новые смыслы - этот край вдруг оказывается в статусе беспокойной границы, за который нужно соревноваться чтобы удержаться на том крае, около своей хаты." - ПРОСТИТЕ.. НЕ ПОНЯЛ О ЧЁМ РЕЧЬ.. ХОТЯ НАВЕРНЯКА СМЫСЛ БЫЛ ДЛЯ АВТОРА.. И СЛУХ ЛАСКАЕТ.. "капитаны команд Житомира и Ивано-Франковска не имеют к этим городам ни одного отношения" - НЕ ИМЕЮ ИНФОРМАЦИИ ПО ПОВОДУ ЖИТОМИРА.. КАПИТАНОМ КОМАНДЫ ИВАНО-ФРАНКОВСКА БЫЛ РОМАН ВИРАСТЮК (СТАРШИЙ БРАТ ВАСИЛИЯ), УДИВИТЕЛЬНЕЙШАЯ ТВОРЧЕСКАЯ ЛИЧНОСТЬ, 100-ЛЕТНИЙ ЖИТЕЛЬ ИВАНО-ФРАНКОВСКА И НАЧАЛЬНИК УПРАВЛЕНИЯ ФИЗКУЛЬТУРЫ И СПОРТА ИВАНО-ФРАНКОВСКОЙ ОБЛ.АДМИНИСТРАЦИИ.. "Директорам Кастинга проекта, наверное, больше нравятся стройные и спортивные музыканты. Поэтому команду Тернополя возглавил вокалист группы "Скай", львовян - Руслана, а команду Днепропетровска - Олег Карамазов." - СОБЧУК И РУСЛАНА (ИСТИННЫЕ ПАТРИОТЫ СВОИХ ГОРОДОВ) - ЛУЧШИЕ КАНДИДАТЫ ОТ СВОИХ ГОРОДОВ!! ОЛЕГ КАРАМАЗОВ (НЕ СТРОЙНЫЙ И НЕ СПОРТИВНЫЙ) - МАКСИМАЛЬНО, НЕ ЖАЛЕЯ СЕБЯ БИЛСЯ ЗА СВОЙ ДНЕПРОПЕТРОВСК!! "Как сообщают участники на официальном сайте, к своей работе Егор относился фанатично и контролировал каждый их шаг. В результате профессиональные спортсмены падали от волнения в грязь на первых этапах соревнований, а девушки-менеджеры летали словно бабочки." - ЧТО ФАНАТИЧНО (СЛАВА БОГУ!!) - ДА.. КОНТРОЛЬ КАЖДОГО ШАГА - ЭТО ПРЕУВЕЛИЧЕНИЕ.. ЕСЛИ И КОНТРОЛЬ, ТО МУДРЫЙ, УВАЖИТЕЛЬНЫЙ И НЕЖНЫЙ.. "Ведущие проекта - единственное что не вызывало у меня восхищения." - ПОНИМАЮ АВТОРА СТАТЬИ.. ВОСХИЩЕНИЯ НЕТ.. НО МНЕ ПОМОГАЕТ СРАВНЕНИЕ С ВЕДУЩИМИ "ЖЕСТОКИХ ИГР" (РОССИЯ), СТАНОВИТСЯ ЗНАЧИТЕЛЬНО ЛЕГЧЕ)) БОЛЬШОЕ СПАСИБО!! С УВАЖЕНИЕМ.. ДМИТРИЙ МУХИН ("БУМ", СЕВАСТОПОЛЬ)..
luch
5159 дн. тому
Вот придумал автор хлесткий заголовок про сепаратизм, и давай строчить статью на "Телекритику"... . Павел, не поленитесь, зайдите на форум БУМа, в качестве гостя или участника дискуссси. Там между участниками проекта из разных регионов царит мир, дружба и взаимопонимание. Редкая атмосфера для онлайна, не правда ли? Это при том, что люди все время были конкурентами - сначала в ходе кастингов, потом во время съемок. Все это заслуга БУМа. И потом на счет Леры Вы погорячились - замечательная искренняя яркая девушка - взгляните на этот ролик - http://inter.ua/uk/video/episode/bum/2010/01/29/ushakova_comment
LR
5160 дн. тому
А мене, особисто, дратує сепаратистська ідея проекту - тема про наш "схід і захід" ще болить Україні і не на користь нашої національної єдності показувати проект у цей час...Такі проекти не страшні, наприклад, для Голандії (звідки сама "компанія-винахідник" цього шоу Endemol) інших країн, де є її дочірні компанії - Америки, Англії і т.д. - там століттями розроблена концепція національної єдності, підтримується політика патріотизму ... але не в нас... Боюсь, щоб в українському варінті проект замість того, щоб надати "буяння регіонального патріотизму" не зпропагував буяння сепаратизму (що заборонено КУ) і пересварив українські міста... Та сварка завжди мала найвищі рейтинги... Яка мета? Роздробленою, розсвареною землею завжди було важче керувати ніж цілісною, єдною, дружною, та завжди було легше завоювати, захопити (владу, гроші)...Не розумію яка справжня мета проекту? Не вірю, що заробити бабло, бо якщо справді на проект стільки витрачено - то він себе не виправдовує... А цим абзацом усе сказано "Ідея БУМу грає на віковічному українському тяжінні до сепаратизму, отаманщини в їх найкращих виявах. Удільні князівства, бродники та берладники, козаки з їхніми «уходами» та мандрівними січами, різноманітні чудернацькі республіки початку ХХ століття - історичні форми, ставитися до яких можна по-різному, але вони ілюструють сталу тенденцію. При всій своїй модерності, телешоу апелює до старовинної радянської пісенної істини: «С чего начинается Родина?»." За усім цим бачиться лише одна мета...Дуже сподіваюсь, що мені привиднюється!...
LR
5160 дн. тому
А мене, особисто, дратує сепаратистська ідея проекту - тема про наш "схід і захід" ще болить Україні і не на користь нашої національної єдності показувати проект у цей час...Такі проекти не страшні, наприклад, для Голандії (звідки сама "компанія-винахідник" цього шоу Endemol) інших країн, де є її дочірні компанії - Америки, Англії і т.д. - там століттями розроблена концепція національної єдності, підтримується політика патріотизму ... але не в нас... Боюсь, щоб в українському варінті проект замість того, щоб надати "буяння регіонального патріотизму" не зпропагував буяння сепаратизму (що заборонено КУ) і пересварив українські міста... Та сварка завжди мала найвищі рейтинги... Яка мета? Роздробленою, розсвареною землею завжди було важче керувати ніж цілісною, єдною, дружною, та завжди було легше завоювати, захопити (владу, гроші)...Не розумію яка справжня мета проекту? Не вірю, що заробити бабло, бо якщо справді на проект стільки витрачено - то він себе не виправдовує... А цим абзацом усе сказано "Ідея БУМу грає на віковічному українському тяжінні до сепаратизму, отаманщини в їх найкращих виявах. Удільні князівства, бродники та берладники, козаки з їхніми «уходами» та мандрівними січами, різноманітні чудернацькі республіки початку ХХ століття - історичні форми, ставитися до яких можна по-різному, але вони ілюструють сталу тенденцію. При всій своїй модерності, телешоу апелює до старовинної радянської пісенної істини: «С чего начинается Родина?»." За усім цим бачиться лише одна мета...Дуже сподіваюсь, що мені привиднюється!...
Afa
5160 дн. тому
А мне не понравилось шоу - те же российские "Игры патриотов" смотрятся куда интересней и живее. Не малую роль в восприятии проекта играют ведущие. В данном случае сравнивать нагловатого, но в данном проекте уместного, Нагиева с ведущими БУМа даже нет смысла - 100:0 в пользу Нагиева. На наших же ведущих смотреть нельзя, слушать тем более - одним словом "блекло". Мне кажется, что за те миллионы долларов, вложенных в проект, на выходе следовало бы получить куда более качественный продукт.
Zritel
5160 дн. тому
В последней программе выиграл Киев! а не город с востока.
Bob
5160 дн. тому
В последней программе опять город востока Украины выиграл ? ;)))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду