«Єслі ти не маєш поняття, то плати бабкі!»

19 Квітня 2010
37676
19 Квітня 2010
07:44

«Єслі ти не маєш поняття, то плати бабкі!»

37676
Нове музично-розважальне шоу каналу «Інтер» «Під знаком Зодіаку» демонстративно створено за принципом «піпл схаває»
«Єслі ти не маєш поняття, то плати бабкі!»

Сучасний контент «Інтера» являє дику суміш прекрасного та жахливого у кошмарних та абсолютно непридатних до споживання пропорціях. Якщо топ-менеджмент каналу подекуди закуповує вдалі формати або зарубіжні художні та документальні фільмі, то з власним виробництвом, за рідкісним винятком, у команди одного з найрейтинговіших вітчизняних каналів чомусь не складається. Не берусь оцінювати інформаційні та пізнавальні програми, але, по-моєму, прописка на «Інтері» милих хлопців із «95-го кварталу» не йде на користь ані каналу, ані професійним розважальникам. Створюючи радісну тележуйку на кшталт «За двома зайцями» або «Козаків», продакшн колишніх кавеенщиків працює за принципом «побільше зірок під будь-яким соусом». Бюджети дозволяють домовитися з Андрієм Данилком та Лаймою Вайкуле - супер, наші «схавають», а як це подати - діло десяте. За браком власних ідей найбільш ходова тема - переробки класичних сюжетів. Але ось 10 квітня вийшов в ефір новий «шедевр» спільного виробництва телеканалу «Інтер» та «Студії Квартал 95» - музично-розважальне шоу «Під знаком Зодіаку».

 

Довго не думаючи в національний палац «Україна» було загнано телевізійних завсідників, без яких ані в Росії, ані в Україні жодне свято не обходиться. На пересічного громадянина їхні прізвища діють як удав на кролика. Прочитає людина на стовпі в будь-якій комбінації «ВІА ГРА, ПРЕСНЯКОВ, ЛОЛІТА» або ще щось із цього синонімічного ряду - і все, гаплик, останню сорочку продасть, аби лиш поглянути на улюблених артистів. А що вони вже там вироблятимуть - співатимуть наживо чи під фонограму, гратимуть у карти чи просто весело посміхатимуться - не важливо! Цей принцип «95-й квартал» засвоїв дуже добре, тому ні з ідеєю, ані з оформленням нового шоу сильно не парився.

 

Щоб сильно не заморочуватись і гарантовано отримувати «баблішко» щомісяця, зірок вирішили об'єднати за зодіакальним принципом. Між іншим, зйомки програми тривають у «Палаці Україна», що дає подвійний ґешефт: масовку збирати не потрібно, вона сама охоче заплатить по 250 гривень за місце.

 

Щоправда, продюсери програми не врахували прикрого нюансу: в Палаці не було де розмістити екрани з суфлерами - Юрію Стоянову та Степану Казаніну доводилося читати текст із листочка. Відчувалося, що хлопцям дико некомфортно, але вони мужньо читали вголос жарти і навіть гумово посміхалися. Наскільки Юрій Стоянов блискуче перевтілювався і смішив у ранніх випусках «Городка», настільки ж немічний вигляд він мав у смокінгу ведучого цього шоу. Що ж до більш юного гумориста Казаніна, то тут явно дався взнаки нелегкий переліт із аргентинських зйомок БУМу, через який хлопець, напевно, просто не встиг оклигати.

 

Оформлення сцени в стилі божевільної еклектики оновленого Олександром Омельченком Майдану (претензійний кіч із обов'язковою позолотою) навіювало асоціації з бенкетом варварів на римських руїнах. У цьому обрамленні на початку програми почав витанцьовувати балет, солістка тримала в руках знак Овна (народженим саме під цим знаком Зодіаку було присвячено прем'єрний випуск шоу), покритий фарбою-серебрянкою. По закінченні танцювального номеру ведучі поблажливо пояснили присутнім: «Ми слушалі болеро»! На цьому моменті мені вже стало страшно. Мозок розривало риторичними питаннями: «Ну чому так? Чому їм не соромно? Для кого вони це роблять?!».

 

Звісно, на подібних телевізійних шоу такі артисти виступають виключно «під плюс», по-іншому ніяк! Мабуть, учасників програми з гурту «Чай вдвоем» неправильно проінформували, і хлопці спробували заспівати під «мінусову» фонограму. Вийшло, м'яко кажучи, не дуже. А може, один із солістів просто перестарався, піднявши 10 разів гирю?

 

З кожним виходом чергового артиста мені ставало все сумніше, настрій падав стрімко, як корабельна щогла у 9-бальний шторм. Тим часом натягнуто посміхалася Гайтана, коли огрядний даішник дарував їй жезла, хмурився й Віктор Бронюк при вигляді бідона кефіру з причепом у вигляді 20-секундного продакт-плейсменту. Артисти мінялися, ведучі напружувалися, зал вдумливо вдивлявся в глибину сцени...Там, на заднику, час від часу з'являлись обличчя численних Овнів, які не змогли долучитися до соратників по Зодіаку: Гарік Кричевський, Ілля Рєзнік, Ірина Білик, Лоліта та інші. Всі ці люди пропонували нам усний переказ знаменитого гімну з альбому Хвоста й «Аукцыона» «Чайник вина»: «Мы всех лучше, мы всех краше, всех умнее и скромнее всех, превосходим в совершенстве всевозможные хвалы! Наконец-то всем на радость мы теперь нашли слова такие, те, что точно отвечают положению вещей!». Респект монтажерам і постпродакшну «Інтера» - торси знаменитостей помістили на синенький фон із намальованими по колу знаками Зодіаку, рівень виконання цієї нарізки відсилав до перших випусків програми «Утренняя почта» або ж ранніх кліпів Алли Борисівни. Іноді на тому ж фоні двоє «квартальщиків» щосили намагалися виголошувати несмішні жарти.

 

Я сумніваюсь, що хтось із причетних до створення «Під знаком Зодіаку» прочитає цю статтю, а навіть якщо і прочитає, то зробить адекватні висновки. Навіщо? Схема ж працює! Глядачі викуплять усі місця в «Палаці Україна», рекламодавці проплатять рекламні блоки, канал матиме чим заповнити свій ефір. Навіщо старатись, оригінальничати, якщо і так усе працює? А якщо комусь там щось не подобається - не дивися! Ну що, хіба не так? Кінець кінцем, для кожного продукту знайдеться своя аудиторія. А для подібних шоу в нас аудиторія велетенська. Як казав один мій однокурсник студентам із району: «Єслі ти не маєш поняття, то плати бабкі!».

 

Фото - www.inter.ua

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
37676
Читайте також
18.10.2010 11:31
Павло Кнур
для «Детектор медіа»
26 571
15.09.2010 10:00
Павло Кнур
, для «Детектор медіа»
20 144
30.07.2010 11:37
Павло Кнур
, для «Детектор медіа»
32 722
15.07.2010 11:14
Павло Кнур
, для «Детектор медіа»
15 498
05.05.2010 10:45
Павло Кнур
, для «Детектор медіа»
26 654
16.04.2010 15:25
Павло Кнур
, для «Детектор медіа»
16 357
19.03.2010 07:06
Павло Кнур
, для «Детектор медіа»
21 428
16.03.2010 12:06
Павло Кнур
, для «Детектор медіа»
20 982
03.03.2010 08:56
Павло Кнур
, для «Детектор медіа»
21 776
22.02.2010 11:51
Павло Кнур
, для «Детектор медіа»
37 854
09.02.2010 19:44
Павло Кнур
, для «Детектор медіа»
16 397
23.01.2010 08:15
Павло Кнур
, для «Детектор медіа»
21 345
20.01.2010 09:04
Павло Кнур
, для «Детектор медіа»
13 145
15.01.2010 10:37
Павло Кнур
, для «Детектор медіа»
22 507
25.12.2009 14:00
Павло Кнур
, для «Детектор медіа»
15 432
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
зритель
5125 дн. тому
А я думал, мне одному было стыдно смотреть такое некачественное шоу. автор статьи словно в воду смотрит. А й да смелый и справедлив Павел!!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду