Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 листопада 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 листопада 2023 року

30 Листопада 2023
364
30 Листопада 2023
10:07

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 листопада 2023 року

364
Бої під Авдіївкою, повернення «Скіфського золота», «відновлення Османської імперії», проблеми української енергетики.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 листопада 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 листопада 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1» 

У блоці каналу «FreeДом» воєнний експерт Сергій Грабський заявив, що після Бахмуту окупанти зрозуміли, що «м'ясні» штурми дозволяють їм просуватися, тому зараз в ейфорії не рахуються із втратами на Авдіївському напрямку.

Ізраїльський воєнний експерт Марк Бабот заявив, що ХАМАС мав вдосталь часу для побудови повноцінної держави, мав шанс створити власний Сінгапур, натомість перетворив Газу на пекло.

Представниця Меджлісу кримськотатарського народу Гаяна Юксель прокоментувала повернення з Нідерландів до України «Скіфського золота»: це справжня перемога та приклад того, як потрібно займатися справами щодо прав людини та відновлення історичної справедливості.

У блоці каналу «Інтер» заступник голови Бердянської міської ради Віктор Дудукалов розповів, що під час шторму місто суттєво постраждало, адже окупанти нічого не зробили задля захисту будинків від стихії. Раніше від моря відгороджувалися спеціальними вагонами, зараз вони вкрадені. Також у місті великі проблеми з теплом та водопостачанням.

Політичний коментатор Олексій Буряченко підкреслив, що наразі вимоги щодо вступу України до НАТО ще недостатньо чітко виписані та конкретизовані, але вони багато в чому суголосні вимогам щодо вступу до Європейського Союзу.

Економіст Олег Пендзин нагадав, що для Туреччини немає вічних друзів та вічних ворогів, є лише фінансові інтереси, тож вона готова торгувати одночасно і з Україною, і з Росією.

Російський політолог Леонід Гозман назвав протести дружин російських мобілізованих великою проблемою для Кремля, адже вони не є протестами проти війни, на них не вдасться легко «підняти кийок ОМОНу», вони цілком вписуються в російську нацистську міфологію.

У блоці «1+1» економіст Олександр Савченко заявив, що стратегічний план президента Туреччини Ердогана полягає у відновленні Османської імперії на регіональному рівні.

Політичний коментатор Віталій Кулик вважає неправильним вживання слова «Майдан» щодо плану росіян із дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні, адже Майдан є історією успіхів української самоорганізації й не має жодного стосунку до «розхитування човна» всередині країни.

Співзасновник Фонду енергетичних стратегій Юрій Ковальчук підтвердив інформацію, що наразі українська енергетична система здатна генерувати на третину менше потужності, ніж до минулорічних атак. За його словами, якби була підключена Запорізька атомна станція, ми могли б говорити навіть про експорт, але за її відсутності доводиться йти «впритул».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
364
Теги:
Читайте також
06.12.2023 11:55
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
488
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду