Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 листопада 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 листопада 2023 року

25 Листопада 2023
219
25 Листопада 2023
21:07

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 листопада 2023 року

219
Важка зима попереду, гуманітарна пауза в Секторі Гази, холодний Маріуполь, 100 мільярдів збитків Путіна.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 листопада 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 листопада 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» воєнний аналітик Іван Ступак порівняв розміщення систем ППО з цибулиною — там є «шар за шаром», а просто «поставити коробочку, яка все збиватиме» не вийде. Наразі ворог намагається за допомогою дронів викликати втому та виснажити цивільне  населення.

Грузинський політолог Гела Васадзе заявив, що російський автократичний режим на очах перетворився на тоталітарний.

Ізраїльський воєнний експерт Марк Бабот озвучив негативні наслідки «перемир'я» між армією Ізраїлю та ХАМАС: ворог може встигнути перегрупуватися, до того ж, не всі терористи дотримуватимуться режиму припинення вогню, бо «ХАМАС із Гази говорить з ХАМАСом в Катарі, той — з владою Катару, та — з Ізраїлем, це гірше, ніж зіпсований телефон».

Політичний коментатор Максим Джигун назвав кризу на кордоні між Росією та Фінляндією помстою Кремля сусідам за вступ до НАТО, водночас віддав належне фінам, які дуже вчасно відреагували закриттям пунктів пропуску.

Директор Євразійського центру Атлантичної ради Джон Хербст провів паралелі між тим, що ХАМАС захопив заручників-ізраїльтян, а росіяни викрали українських дітей.

У блоці каналу «Інтер» радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко звинуватив окупантів у брехні щодо запуску опалювального сезону в місті: 30% будинків гарантовано залишаться без тепла, ще щодо 30-40% є великі сумніви.

На переконання ізраїльського політолога Михайла Пелліверта, владі Ізраїлю не варто впевнено говорити, що після гуманітарної паузи війна в Газі триватиме ще два місяці: для знищення не лише військової, але й адміністративної складової ХАМАС може знадобитися навіть цілий рік.

Економіст Олександр Савченко підрахував, що санкції проти нафтового та газового сектору Росії цьогоріч коштуватимуть режиму Путіна близько 100 мільярдів втрачених доларів.

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» експерт з питань національної безпеки Іван Варченко попередив, що у грудні буде важко: росіяни хочуть до кінця року обов'язково захопити бодай якесь українське місто, щоб зробити з цього «під ялинку» найбільшу перемогу всіх часів та народів.

Експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов назвав спробу Росії застосувати проти своїх сусідів фінів та балтійських республік гібридну зброю у виглядів мігрантів «вистрілом у власну ногу».

Російський адвокат Микола Полозов заявив, що росіяни нині не надто відчувають ціну війни: окрім мобілізації, яка зачепила далеко не всіх, нічого, що могло б переконати їх припинити підтримку режиму Путіна, не відбулося, а санкції та погіршення якості життя надто повільні, щоб бути дуже відчутними.    

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
219
Теги:
Читайте також
20.11.2023 21:02
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
584
19.11.2023 19:44
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
270
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду