Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 листопада 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 листопада 2023 року

27 Листопада 2023
571
27 Листопада 2023
21:16

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 листопада 2023 року

571
«Майдан-3», «рентабельність знищення» Кримського мосту, статистичні маніпуляції Лукашенка, маячня Путіна.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 листопада 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 листопада 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», ICTV/СТБ 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» воєнний оглядач Денис Попович розповів, що росіяни на фронті через значні втрати перейшли до тактики штурмів невеликими групами.

Голова правління асоціації «Нафта і Газ України» Андрій Закревський закликав не применшувати роль санкцій, адже раніше Росія експортувала щодня близько 7 мільйонів тонн нафти, а зараз — лише 2,3 млн тонн. До того ж, Росія раз і назавжди втрачає ринки, які переходять на інших постачальників або взагалі на зелену енергетику.

Екс-міністерка аграрної політики Ольга Трофімцева відзначила головний результат проведеного в Києві другого саміту ініціативи Grain from Ukraine: Україна підтвердила готовність і надалі бути гарантом продовольчої безпеки у світі.

Російська опозиційна політикиня Наталія Пелевіна пояснила слова Путіна про «антиросійську заангажованість штучного інтелекту»: диктатор поставив росіян на рейки «весь світ проти Росії» і готовий «нести про це будь-яку маячню».

Денний блок каналу «FreeДом» містив повтори та заздалегідь записані інтерв'ю — здебільшого про міжнародну підтримку України та санкційну політику.

У вечірньому блоці ICTV/СТБ в.о. керівника Центру протидії дезінформації Андрій Шаповалов зазначив, що розхитування внутрішньої ситуації в Україні (гіпотетичний так званий «Майдан-3») є одним із найважливіших напрямів росіян, які відчайдушно шукають мотивацію для своїх військ.

Російський економіст Ігор Ліпсіц розповів, що вартість однієї невдалої атаки дронів на Київ дорівнює десятій частині всього річного бюджету РФ на охорону здоров'я.

Заступник голови Перехідного кабінету Білорусі Павло Латушко зазначив, що диктатор Олександр Лукашенко фальсифікує економічні показники республіки, насправді ж білоруси не відчувають «зростання доходів населення», а бачать лише інфляцію.

Російський політолог Аббас Галлямов навів дані соцопитувань, згідно з якими кількість росіян, схильних до мирних переговорів, на тлі відсутності успіхів на фронті зростає, при цьому 40% опитаних готові повернути Україні окуповані території, і лише 20% категорично проти цього.

Воєнний аналітик Іван Ступак відзначив роль Кримського мосту у відтягуванні засобів оборони росіян, які могли б використовуватися в інших місцях. За його словами, долю незаконної споруди визначатиме «рентабельність її знищення» — мільярди на це не витрачатимуться.


Російський воєнний експерт Ян Матвєєв висловив переконання, що у Кремлі намагатимуться всіляко уникати оголошення загальної мобілізації, проте вона залежатиме від поточної ситуації на фронті.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
571
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду