Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 листопада 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 листопада 2023 року

24 Листопада 2023
582
24 Листопада 2023
14:44

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 листопада 2023 року

582
Бойові дії взимку, псевдовибори в Росії, «опудало для Путіна».
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 листопада 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 листопада 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», ICTV/СТБ 

У блоці каналу «FreeДом» голова Ради резервістів Іван Тимочко заявив, що морози збільшать втрати ворога, адже його окопи не обладнані для низьких температур, проте інтенсивність бойових дій взимку не знизиться.

Народний депутат Олексій Гончаренко (фракція «Європейська солідарність»), очільник групи «За вільний Кавказ», назвав Кадирова «опудалом для Путіна», яким можна лякати лідерів інших російських регіонів, погрожуючи тим, що нині відбувається в Чечні.

За словами директорки фонду «Русь сидяча» Ольги Романової, в російському суспільстві невдоволені тим, що амністовані злочинці воюють по півроку і повертаються додому, а мобілізовані мусять воювати безстроково.

Виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин не погодився з прогнозом, буцімто Росія не зможе фінансувати військову сферу у запланованих обсягах. На думку Пендзина, після виборів, аби закрити військові статті видатків, почнуть різати соціальні виплати і піднімати податки на імпорт та акцизи.

У блоці каналу «Інтер» директор компанії Defense Express Валерій Рябих розповів, що на військових виставках Росія тепер не може підписати жодного контракту: міф щодо їхньої зброї розвінчано після того, як вона на полі бою в Україні зустрілася зі західними зразками.

Політичний коментатор Ігор Рейтерович назвав блокування Фінляндією та балтійськими країнами пунктів пропуску з Росією через навалу біженців питанням їхньої національної безпеки.

Головна редакторка білоруського сайту «Хартія'97» Наталія Радіна назвала ОДКБ «спілкою диктатур» і припустила, що основною темою саміту в Мінську буде не стільки військова взаємодія, скільки обхід санкцій.

Опозиційний російський журналіст Ігор Яковенко заперечив, що Путін може оголосити загальну мобілізацію лише після виборів: у диктатора розв'язані руки, жодних обмежень його влади немає, він може зробити що завгодно і коли завгодно.

Російська політична аналітикиня Ольга Курносова закликала не називати вибори в Росії виборами, позаяк у країні відсутня публічна політика, неможливе незалежне спостереження, заборонені всі незалежні медіа.

У блоці ICTV/СТБ політичний коментатор Володимир Фесенко припустив, що на саміті ЄС у грудні України має шанси отримати рішення про початок перемовин про вступ, проте неминучі «драматичні перемовини» щодо позиції Угорщини, адже Віктор Орбан хоче використати ситуацію, щоб розморозити фінансування від Брюсселя.

Юрист Роман Мудрий заявив, що обсяг російських репарацій Україні може сягати трильйонів доларів.

Редактор російського видання «Медіазона» Діма Трещанін нагадав, що затягування «інтриги» щодо свого висування на президентських виборах є традиційним маневром Путіна, який таким чином демонструє незацікавлення у виборчому процесі через його очевидний результат.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
582
Теги:
Читайте також
20.11.2023 21:02
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
717
19.11.2023 19:44
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
408
18.11.2023 18:37
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
320
17.11.2023 19:09
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
553
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду