Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 листопада 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 листопада 2023 року

26 Листопада 2023
316
26 Листопада 2023
20:12

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 листопада 2023 року

316
Нічна атака дронів на Київ, геноцид 90 років тому і зараз, нерішучість Заходу.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 листопада 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 листопада 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «1+1», «FreeДом» 

У блоці ICTV/СТБ депутат Маріупольської міськради Дмитро Забавін повідомив, що у 70% будинків жителів міста немає опалення, смертність переважає довоєнні показники удвічі, адже містянам надають медичну допомогу за залишковим принципом, також не вистачає навіть якісної питної води.

Російський економічний оглядач Максим Блант розповів, що в Росії критично зросла закредитованість населення, з нового року людям буде важче брати позики і багатьом доведеться визнавати своє банкрутство, а повальне фінансування військових потреб розганяє інфляцію.

Кореспондентка BBC Ольга Івшина зазначила, що для жителів російської провінції, згідно з аналізом підтверджених втрат армії РФ, вірогідність загинути на війні у десятки разів переважає цей же показник для москвичів. Лідери за відносними втратами — Тува і Бурятія.

Речник командування Повітряних Сил Юрій Ігнат прокоментував нічну атаку дронів-камікадзе на Київ: запускали з двох напрямів, дрони намотували кола, все було сплановано так, щоб до столиці підійшли одночасно.

У блоці каналу «1+1» воєнно-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко заперечив інформацію про те, що російські потужності виробництва дронів сягають тисячі штук на місяць. За листопад загальні показники використання «шахедів» не рекордні і не дотягують навіть до семисот штук (більш консервативна оцінка), не кажучи вже про тисячу.

Білоруський громадський діяч Сергій Бульба високо оцінив роботу зі збору доказів про співучасть диктатора Олександра Лукашенка у викраденні українських дітей — задля того, щоб Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт самопроголошеного президента.

Ізраїльський журналіст Цві Зільбер закликав не називати гуманітарну паузу в Ізраїлі «перемир'ям», запропонувавши точніший термін — «припинення вогню». За його словами, в ізраїльському суспільстві є консенсус щодо того, що війну треба вести до повного знищення ХАМАСу, а продовження паузи можливе не більш як на шість днів на додачу до чотирьох запланованих, якщо видача заручників продовжиться.

У блоці каналу «FreeДом» радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк заявив, що росіянами керує тваринна ненависть до українців, вони прийшли не захоплювати землі, а вбивати, завершувати те, що робили у 1932-1933 роках і раніше, і в цій битві має вижити хтось один, говорити з ворогом немає про що.

Голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович пояснив, що ціллю Голодомору стали селяни, які були достатньо незалежною верствою населення, самі забезпечували себе продукцією і не бажали колективізуватися. Нормальна людина, за його словами, не може свідомо знищувати хліб, а росіяни нині це роблять у величезних масштабах.

Економіст Олег Пендзин назвав низький рівень життя та дефіцит маркерами, які супроводжують ситуацію, коли на військові потреби йдуть надмірні кошти. Так було у СРСР, так є зараз у Росії. 17 мільйонів росіян вже зараз не здатні фінансово закривати свої споживчі кредити, а всі національні програми розвитку (будівництва шкіл, лікарень) повністю заморожені задля фінансування війни.

Політичний коментатор Олег Саакян констатував, що на Заходу бракує рішучості визнати: Росія нині веде війну не лише проти України, але й проти всієї Європи. За його словами, наші партнери «достатньо розрізнені й не можуть дійти спільного знаменника».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
316
Теги:
Читайте також
20.11.2023 21:02
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
584
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду