Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 листопада 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 листопада 2023 року

28 Листопада 2023
588
28 Листопада 2023
21:30

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 листопада 2023 року

588
Штормова погода в Україні, протести дружин мобілізованих у Росії, розкол російської інтелігенції.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 листопада 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 листопада 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», «FreeДом» 

У блоці «1+1» міський голова Мелітополя Іван Федоров повідомив, що поблизу міста відбулося збройне протистояння між українськими силами опору та кадировцями.

Директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос сформулював, чим подібні війни проти України і між Ізраїлем та ХАМАСом — це тривалі збройні протистояння, в яких одна зі сторін ставить за мету створити абсолютно лояльне до себе населення на певній території.

Доктор політичних наук Ігор Петренко зазначив, що росіяни погано розуміють погляди українського суспільства і знецінюють його консолідацію зі владою.

Економіст Василь Фурман поскаржився на відсутність швидкої реакції Заходу на обхід Росією санкцій. Причина — недосконалість механізмів ухвалення рішень.

Політтехнолог Борис Тизенгаузен заявив, що 99% росіян йдуть на війну заради грошей, і навіть протести дружин мобілізованих викликані не бажанням повернути чоловіків додому, а страхом, що їм щось не доплатять. 

У блоці каналу «Інтер» військовий моряк у відставці Павло Лакійчук повідомив, що внаслідок негоди у Чорному морі «можуть бути хороші новини про ворожу морську техніку», і висловив сподівання, що «кримський Посейдон щось зробить із Керченським мостом».

На думку політичного коментатора Володимира Фесенка, оптимальним варіантом рівня відносин із НАТО, якого Україна має досягти до саміту у Вашингтоні, має бути «запрошення до Альянсу із відкритою датою».

Коментатор Андрій Піонтковський зазначив, що не розуміє, на яких підставах в західних медіа йде інформаційна кампанія щодо провалу українського наступу та необхідності переговорів. Адже вся європейська частина Росії є вразливою для ударів українських дронів, будь-яка точка Криму повністю досяжна для української зброї, а Чорне море фактично звільнене від російського диктату.

У блоці каналу «FreeДом» російський політолог Аббас Галлямов нагадав, що перед попередніми президентськими виборами Путін обіцяв не підвищувати пенсійний вік, але зробив це дуже швидко після голосування. Тож віддати голос за Путіна — це голосувати за відправку себе або свого чоловіка, брата чи сина на фронт, резюмував Галлямов.

Російський музикант Прохор Протасов, якому винесено вирок за антивоєнні публікації, висловив переконання у тому, що відбувся великий розкол російської інтелігенції: контактувати з тими, хто підтримує війну, не є можливим, а моральний обов'язок будь-якої творчої людини полягає у тому, щоб говорити про війну і не дати Путіну використати себе у пропаганді.

Російський опозиціонер Ілля Пономарьов охарактеризував стан російських демократичних рухів: «Вони живуть очікуванням того, що влада впаде, і хочуть бути якомога ближче до уламків — не для того, щоб їх завалило, а щоб якомога швидше зайняти цю порожнечу».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
588
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду