Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 грудня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 грудня 2023 року

3 Грудня 2023
345
3 Грудня 2023
17:37

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 грудня 2023 року

345
Бої під Авдіївкою, річниця референдуму про Незалежність і заборона ЛГБТ в Росії.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 грудня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 грудня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» литовський політик, колишній міністр зовнішніх справ Лінас Лінкявічюс нагадав, що одним із ініціаторів створення ОБСЄ був Генрі Кіссінджер, який днями залишив цей світ. За словами гостя, ОБСЄ створювалась як платформа для діалогу, але перетворилась на платформу для пропаганди. Вага організації втрачається. Загалом Росія любить ті організації, де може диктувати умови — як у Радбезі ООН, де вона постійно користується правом вето. Бажання європейських політиків сідати за стіл переговорів із Росією — самообман, вважає Лінкявічюс. 

Головна редакторка порталу «After Еmpire» Ольга Курносова коментувала заклики Кремля до російських жінок народжувати по сім-вісім дітей та такі засоби збільшення народжуваності, як заборона абортів. За словами гості, симптоматично, що за сімейні цінності ратує Путін — людина, яка розлучилася з дружиною і не одружилася з коханкою, чиї діти носять інші прізвища, і невідомо, скільки їх взагалі. Аборти забороняв Сталін, нагадала Курносова, тобто Путін косплеїть свого улюбленого диктатора, бере в СРСР наймерзенніше. 

Російський політичний коментатор і ведучий Дмитро Єловський коментував заборону Мін'юстом Росії і визнання екстремістською організацією ЛГБТ: влада спирається на печерний прошарок суспільства, саме йому вона робить новорічний подарунок. «Не забуватимемо й про те, з кого почав репресії Третій Рейх — серед тих, хто зазнав переслідувань, були гомосексуалісти», — зазначив Єловський. На його думку, взагалі-то, печерна гомофобія росіянам не властива, але певний відсоток знайдеться. Цікаво, що це рішення російського Мін'юсту розкритикувала донька відомого пропагандиста Соловйова. За висловом Єловського, на щастя, людоїдські погляди у спадщину не передаються.   

У третьому блоці етеру про заборону ЛГБТ говорив російський адвокат і засновник правозахисних проєктів Іван Павлов

У блоці каналу «Інтер» голова комісії з міжнародних зв'язків Спілки журналістів Ізраїлю Ростислав Гольцман говорив про зрив ХАМАС перемир’я і відновлення бойових дій в Секторі Гази. За його словами, завдання війни те ж, що й раніше — повний розгром ХАМАС.  

Історик, координатор проєкту «LikБез. Історичний фронт» Кирило Галушко до річниці референдуму 1 грудня 1991 року про проголошення Незалежності України аналізував значення цієї події в контексті розвитку української державності.   

Дипломат Руслан Осипенко коментував бойкотування українською та іншими країнами засідання ОБСЄ через присутність на ньому російського міністра закордонних справ Лаврова. 

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» про ситуацію під Авдіївкою говорив воєнний експерт Владислав Селезньов. За його словами, погодні умови не суттєво впливають на хід бойових дій, хіба що ми не зможемо використовувати бронетехніку. Нам потрібні боєприпаси, інакше темпи втрат ворога знижуватимуться. Зимова кампанія — час посилити потенціал і переглянути тактики і стратегії, наголосив Селезньов.   

Генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун коментував вибухи на Байкало-Амурській залізниці, до яких, за даними українських медіа, причетна Служба безпеки України, адже цією залізницею везуть зокрема й військові вантажі. За словами Ягуна, БАМ був недобудований, на певних ділянках — лише одна колія в один бік, тобто в разі аварій все стопориться. Аварії на БАМі критичні для Китаю як партнера середньоазійських країн, з якими він обмінюється вантажами. На відновлення руху залізницею знадобиться не менше двох місяців, зауважив гість.  

Російська опозиційна політикиня Наталя Пелевіна вважає, що зараз рух «дружин мобілізованих» виглядає доволі потужно. За словами Пелевіної, тактика Кремля щодо нього схожа на тактику щодо бесланських матерів — вже йде кампанія проти «дружин» у ЗМІ, потім їхніх представниць запросять в Кремль, намагатимуться підкупити, потім в рух інтегрується людина, яка підриватиме його зсередини. «Думаю, щось подібне відбуватиметься найближчим часом, — спрогнозувала гостя. — Влада докладатиме зусиль, щоб купірувати цей рух».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
345
Теги:
Читайте також
08.12.2023 17:35
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
334
07.12.2023 17:21
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
485
06.12.2023 11:55
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
488
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду