Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 листопада 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 листопада 2023 року

23 Листопада 2023
451
23 Листопада 2023
14:24

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 листопада 2023 року

451
День Гідності і Свободи, візити Остіна та Пісторіуса, підсумки виборів в Аргентині, жіночий протест у Росії.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 листопада 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 листопада 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1» 

У блоці каналу «FreeДом» генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун назвав візити до Києва міністрів оборони США і Німеччини «спростуванням ворожих фейків» про те, що нашим союзникам зараз не до України. У наступному блоці на цю ж тему говорив дипломат Олег Шамшур.

Директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик спрогнозував, що переможцеві президентських виборів в Аргентині Хав’єру Мілею буде складно реалізувати свою програму, адже його політична сила не отримала широкої підтримки виборців.     

Із політичним коментатором Володимиром Фесенком ведучі говорили про десяту річницю Євромайдану. 

Черговим співрозмовником Сакена Аймурзаєва в циклі «Люди доброї волі» був німецький дизайнер, «інстаграм-амбасадор України» Франк Пітер Вільде

У блоці каналу «Інтер» виконувач обов'язків керівника Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Шаповалов коментував низку свіжих фейків роспропаганди: про нібито наказ Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного готуватися до оборони між Миколаєвом і Одесою, отримання повістки вагітною лікаркою, «чорний ринок зброї» та інші. За словами Шаповалова, за відсутності успіхів на полі бою роспропагандисти беруть зокрема прізвище Залужного, яке у всіх на вустах, і вигадують дурню. 

На думку професора політичних наук Університету Бар-Ілан і Університету Аріель в Самарії Зеева Ханіна, перемовини з терористами можна вести в одному випадку — якщо немає можливості звільнити заручників силою. Він також зазначив, що інформаційна війна — найважча з воєн, які веде проти Ізраїлю ХАМАС: зрозуміло, що робити на полі бою, набагато складніше зрозуміти, що робити з міжнародною громадською думкою. 

Російський політолог Дмитро Орєшкін назвав примітивними протести тих дружин мобілізованих у Росії, які не виступають проти війни, а лише вимагають повернути додому їхніх рідних. Водночас жіночі протести можуть посилитися, і владу це хвилює.        

У блоці «1+1» про візити Остіна і Пісторіуса говорив директор Центру громадських досліджень «Український меридіан» Дмитро Левусь, а про перемогу на президентських виборах в Аргентині Хав’єра Мілея — народний депутат України VI скликання Євген Добряк. За його словами, новий президент – прихильник України, однак загалом ситуація складна, бо стійкої більшості в парламенті Аргентини немає.

Політтехнолог Тарас Загородній переконаний, що заплановані на весну 2024 року президентські вибори в Росії «стовідсотково» відбудуться. Водночас у Кремлі усвідомлюють, що є певні ризики, і намагатимуться їх уникнути.    

Директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос коментував ситуацію на Близькому Сході, а оперна співачка, колишня депутатка Держдуми РФ Марія Максакова — чутки про смерть і двійників Путіна. За її висловом, «важливіше не те, чи є двійники, а те, чи живий оригінал». Також Максакова, як і під час її попередніх увімкнень, розповіла чимало пікантних подробиць із життя російської верхівки.  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
451
Теги:
Читайте також
20.11.2023 21:02
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
603
19.11.2023 19:44
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
288
18.11.2023 18:37
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
230
17.11.2023 19:09
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
465
16.11.2023 17:17
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
399
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду