detector.media
Мар'яна Олійник
«Детектор медіа»
22.11.2022 23:05
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 листопада
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 листопада
Гуманітарна ситуація в Херсоні; Парламентська асамблея НАТО визнала Росію державою-терористкою; візит до Києва Ріші Сунака; страхи Путіна.

У слоті «1+1» старший радник Світлани Тихановської Франак Вячорка говорив про репресії щодо білоруських науковців, журналістів, громадських діячів, а також про велику кількість російських військових у Білорусі, які прибувають, аби зокрема «залякати білорусів, щоб тихо сиділи під віником». Також, на думку Вячорки, розташовану біля кордону з Литвою атомну електростанцію «Островець», «улюблену іграшку Лукашенка», не можна виключати як символічний об’єкт для провокації, про можливість якої повідомляло Головне управління розвідки Міноборони України.

Журналіст Роман Цимбалюк коментував запроваджену в Росії заборону поширювати практично будь-яку інформацію про перебіг «спеціальної військової операції». Закінчив своє включення компліментом на адресу каналу «FreeДом», який, на його думку, несе російськомовним людям правду.    

Російський журналіст-розслідувач Сергій Канєв розмірковував, як охорона Путіна збирається його захищати в разі небезпеки і чого саме боїться Путін.

Історик-британіст Єгор Брайлян коментував приїзд до Києва прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака, для якого відвідини України стали третьою його поїздкою і першим офіційним візитом як прем’єра.

За словами експерта-міжнародника (згідно з титрами) Олексія Їжака, налагодження виробництва іранських дронів у Росії свідчить як про бажання Ірану воювати, так і про низький технологічний рівень. Прокоментував експерт і протести в Тегерані.     

У ранковому слоті каналу іномовлення керівник пресофісу Херсонської ОВА Олександр Толоконников коментував непросту гуманітарну ситуацію в Херсоні.

Російська політична аналітикиня, головна редакторка порталу After empire Ольга Курносова прогнозувала, що буде в Росії після Путіна. На її думку, один з ймовірних сценаріїв розвитку подій — певне «колективне керівництво». В одному з наступних слотів на цю ж тему говорив професор Нью-Йоркського університету Ігор Айзенберг.

У слоті каналу «Інтер» політолог-міжнародник, співзасновник аналітичного центру «Об'єднана Україна» Антон Кучухідзе коментував виступ президента Зеленського перед зустріччю «Великої двадцятки», а також спричинені ракетами вибухи в Польщі та президентські вибори в Казахстані. А Олексій Їжак цього разу як завідувач відділом Національного інституту стратегічних досліджень говорив про поновлення ворожих обстрілів Запорізької атомної станції. 

Колишній депутат Держдуми Росії Геннадій Гудков оцінював ймовірність державного перевороту в Росії.

У вечірньому слоті каналу іномовлення правозахисник, виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Павліченко коментував визнання Парламентською асамблеєю НАТО Росії країною-терористкою і створення міжнародного трибуналу: «Путін має бути покараний». Про це ж говорив і народний депутат України, голова Постійної делегації України у ПА НАТО Єгор Чернєв.

Із радником міністра внутрішніх справ України Ростиславом Смірновим обгововорювали зокрема черговий російський фейк — відео з нібито розстрілом російських військовополонених.

Правозахисник, президент громадського фонду «Ліберті» Галим Агелеуов коментував президентські вибори в Казахстані, які, на його думку, не є демократичними і взагалі не є виборами.

Професор, експерт із атомної енергетики Людвиг Литвинський говорив про ризик катастрофи на Запорізькій АЕС. «Категорично не згоден з гендиректором МАГАТЕ Ґроссі, який заявив, що він проти обстрілів ЗАЕС, хоч хто за ними стоїть, — наголосив Литвинський. — За цим не стоїть Україна, лише російська артилерія». Фахівець жорстко розкритикував МАГАТЕ і навіть обізвав її експертів лайливим словом.

Було також включення кореспондентки каналу Ксенії Смирнової зі Страсбурга, де стартувала сесія Європарламенту.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY