Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 листопада

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 листопада

13 Листопада 2022
862
13 Листопада 2022
00:49

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 листопада

862
Звільнення Херсона, День незалежності Польщі, відмова Путіна від поїздки на Балі, свіжі фейки роспропаганди.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 листопада
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 листопада

У слоті групи каналів Starlight Media кореспондент російської служби Бі-бі-сі Сергій Горяшко представив журналістське розслідування щодо того, куди відправляють щойно мобілізованих росіян — без підготовки кидають у гарячі точки фронту.

Перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський повідомив, що має багато хороших новин, але ще не може їх розголошувати. Запропонував почекати на офіційні заяви Генштабу.

Виконавча директорка Центру громадянських свобод Олександра Романцова пояснювала різницю між злочинами російської армії, російської влади і особисто Путіна, а також докладно розповіла про різні категорії злочинів і, відповідно, розслідування в різних міжнародних судах.

У ранковому слоті каналу іномовлення директорка російського фонду «Русь, яка сидить» Ольга Романова емоційно розповіла про невдоволення «руху матерів» не тим, що їхніх синів забирають на війну в чужу країну, а тим, що їх недостатньо готують і недостатньо екіпірують. «Хочеться в них запитати: ви б хотіли, щоб вашим синам просто дали нормальний одяг і зброю? Щоб їм просто було комфортніше вбивати українців?» — обурювалася Ольга Романова.

Політкоментатор Володимир Фесенко робив аналіз заяви посла США в ООН Лінди Томас-Грінфілд щодо необхідності подальшого тиску на Путіна, щоб російські війська покинули територію України. Також вчергове зазначив, що перемовини зараз неможливі, але можливі трохи пізніше, коли буде звільнена ще більша територія України, і українці зможуть виступати з позиції сили.

У слоті каналу «Інтер» центральною темою обговорення стало звільнення Херсона. Про це говорили депутат Херсонської облради Сергій Хлань, речник Східного угрупування української армії Сергій Череватий, речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат, а також Юрій Соболевський, який нарешті зміг поділитися гарними новинами з усіма.

Заступниця керівника проєкту StopFake Вікторія Романюк коментувала фейки російської пропаганди щодо нібито додаткового податку на ввезення генераторів в Україну і територіальних претензій до України з боку Польщі, Румунії та Угорщини.

Колишній посол України в Польщі Андрій Дещиця говорив про День незалежності Польщі, який відзначають 11 листопада, про важливість військової і гуманітарної допомоги від Польщі, про щирість і чуйність поляків, які всі ці місяці приймають у себе українських біженців тощо.

Політтехнолог Михайло Шейтельман розкритикував розслідування Фонду боротьби з корупцією (дітища Навального) щодо статків командувача російськими військами в Україні Суровікіна: «Суровікін щодня вбиває українців ракетами, а штаб Навального розслідував, що в нього будинок за мільйони. Це все одно, що встановити, що Менгеле, який проводив у фашистському концтаборі експерименти над людьми, в дитинстві вкрав зі школи крейду. В штабі Навального досі не усвідомили весь жах, який скоїла їхня держава. Вони збираються відновлювати економіку Росії після зміни влади. Забудьте вже про свою економіку, ви десятиліттями будете виплачувати репарації, не буде у вас більше ніякої економіки взагалі!»

У денному слоті каналу іномовлення слово надали зокрема співробітникові Фонду боротьби з корупцією Руслану Шаведдінову, який зі свого боку розповів про розслідування щодо статків Суровікіна, але при цьому зазначив, що головними злочинами в біографії нинішнього командира російських військ є все ж таки воєнні.

Директорка Київського офісу Globsec Юлія Осмоловська говорила про подальшу підтримку України з боку Сполучених Штатів, незалежно від результатів проміжних виборів. За її словами, попри зміну партійної розстановки сил, президент Байден, як і раніше, має лендліз як інструмент допомоги Україні. У наступному слоті про ситуацію у США після виборів докладно розповів російський коментатор Андрій Піонтковський.

У слоті «1+1» російський економіст Владислав Іноземцев коментував відмову Путіна брати участь у саміті G20 на Балі. Також експерт проаналізував стан російської економіки, охарактеризувавши її як «паралізовану економіку».

Російський правозахисник Марк Фейгін спрогнозував, як зміниться становище Путіна після поразки в Херсоні: Путін ще активніше проситиме про перемовини, продовжить втрачати окуповані українські території і разом із пропагандистами просуватиме ідею, що російські війська вийшли з Херсона спеціально заради перемовин.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
862
Теги:
Читайте також
20.11.2022 18:57
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
968
18.11.2022 21:34
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 378
17.11.2022 23:49
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
880
16.11.2022 18:40
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
935
16.11.2022 00:50
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
740
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду