Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 серпня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 серпня

15 Серпня 2022
642
15 Серпня 2022
21:25

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 серпня

642
Пропозиція заборонити росіянам в’їзд до Євросоюзу, ситуація на ЗАЕС, експорт зерна, фільм «Маріуполь — поза зоною».
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 серпня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 серпня

У блоці каналів StarLightMedia юрист-міжнародник Роман Еделєв коментував пропозицію щодо заборони видачі росіянам шенгенських віз, яку активно обговорюють у Європейському Союзі. На думку експерта, це змусить росіян нарешті почати відчувати колективну відповідальність за дії своєї влади.

Депутатку грузинського парламенту від «Єдиного національного руху» Нону Мамулашвілі непокоїть велика кількість громадян Росії, які приїхали в Грузію: «Ми спостерігаємо російську туристичну експансію Грузії. Поки що вона туристична, але ці люди не проходять жодного контролю, що може призвести до жахливих наслідків, оскільки разом із туристичним потоком в Грузію легко потрапить багато тих, хто потім дестабілізуватиме ситуацію в країні».

Голова Української природоохоронної групи Олексій Василюк говорив про жахливі наслідки для екології, до яких призводить війна.

Російський журналіст Ігор Яковенко сказав, що постійна згадка Путіним сімейних цінностей і «скреп» виглядає дуже цинічно, адже сам Путін розлучений.

На думку колишнього Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, для Росії питання щодо визнання її державою-спонсоркою тероризму дуже болюче, позаяк «ставати в один ряд із Північною Кореєю для неї є великою ганьбою».

У блоці медіагрупи «1+1» виконавча директорка Національної асоціації видобувної промисловості України Ксенія Оринчак розповіла про родовища корисних копалин на окупованих територіях. Родовища марганцевих руд в Україні становлять 20% світового запасу, в Росії їх немає, а ці руди дуже важливі для виробництва зброї. В будь-якому випадку копалини — під землею, їх не так просто викрасти, зауважила фахівчиня, тобто головне — відвоювати назад свої землі, а копалини нас дочекаються.

Операційний директор компанії Budhouse Group Максим Гаврюшин вважає повернення McDonald’s позитивним сигналом іншим міжнародним компаніям, які ще не відновили роботу в Україні. Максим Гаврюшин також розповів про заходи безпеки в торгівельно-розважальних центрах під час повітряних тривог.

У денному блоці каналу UA журналіст і публіцист Костянтин Еггерт змалював ймовірні сценарії розвитку подій. На його думку, чого Путін точно не переживе, так це повернення Україною Криму, яке може призвести до розвалу Росії.

Керівниця Центру нерозповсюдження ядерної зброї Поліна Сіновець оцінила ризик виходу Росії із договору СНО-ІІІ та сказала, що сам договір максимально вигідний для Росії, і, погрожуючи вийти з нього, Кремль просто блефує.

У блоці каналу «Інтер» Олімпійська чемпіонка 1980-го року зі спортивної гімнастики Стелла Захарова повідомила зокрема, що українська юніорка Анна Лощевська здобула найвищу нагороду на Чемпіонаті Європи зі спортивної гімнастики – перше «золото» для України у цій дисципліні за 20 років.

Голова Запорізької районної держадміністрації Олег Буряк докладно розповів про ситуацію навколо Запорізької атомної електростанції, розробку планів евакуації з території Енергодара та прилеглих міст, колони на виїзд із окупованих територій, на які вже чекають волонтери, лікарі, але окупанти не пропускають людей, а спека і напруга вже призвели до десяти смертей.

Після інтерв’ю з журналістом, автором проєкту «Маріуполь — поза зоною» Геннадієм Стамбулою в етері показали саму стрічку, в якій мешканці рідного міста автора розповідають про пережиті в окупації та в полоні жахіття.

У вечірньому блоці каналу UA дипломатка Ольга Трофімцева говорила про роботу «зернового коридору», поступове налагодження ситуації з експортом, позитивний настрій робітників аграрної галузі. Вона також сказала, що вкрадене Росією українське зерно, яке вивозиться з Криму, перебуває під пильним наглядом і, коли настане час, всі причетні будуть покарані.

Російська журналістка і волонтерка Вікторія Івлєва говорила про ціну, яку вже платять усі росіяни за жорстокість своїх правителів і армії. Вікторія Івлєва зараз у Миколаєві, і це, за її словами, впливає на її сприйняття війни: «Чому росіян дуже обурила пропозиція Зеленського щодо закриття в’їзду в ЄС для громадян Росії? Тому що вони не тут. Я в Україні, і я розумію, чому ці пропозиції висуваються і чому їх підтримують. А їм звідти здається, що їм дуже погано…»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
642
Теги:
Читайте також
16.08.2022 10:00
Ксенія Ілюк
Мар'яна Олійник
Отар Довженко
«Детектор медіа»
2 302
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду