detector.media
Марина Баранівська
27.03.2024 17:53
Кирило Буданов: «З точки зору національної безпеки телеграм точно є проблемою»
Кирило Буданов: «З точки зору національної безпеки телеграм точно є проблемою»
Разом із цим очільник ГУР назвав телеграм «палкою з двома кінцями», маючи на увазі, що можливостями цієї платформи користується не лише Кремль, але й українська влада.

Те, як сьогодні функціонує телеграм в Україні, несе загрози національній безпеці нашої держави, однак ця цифрова платформа є й зручним та ефективним інструментом, яким користується не лише ворог, а й українська влада. Про це сьогодні сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов на «Kyiv Stratcom Forum 2024: Як комунікувати нові виклики перед Україною і світом (стратегія на майбутнє)».

«Палка з двома кінцями — це телеграм. Всі його читають. Він багато в чому наносить руйнівний ефект тут, всередині, але так само завдяки ньому можна щось доносити до людей на окупованих територіях. Це те, що більш-менш якось працює», — сказав очільник ГУР.   

Він висловив думку, що функціонування телеграму в Україні потребує регуляції, і запропонував своє бачення щодо цього.

«З точки зору національної безпеки телеграм точно є проблемою, це треба розуміти. Притому, що я абсолютно проти утисків свободи слова, але це вже занадто. Тобто у нас будь-яка людина може відкрити канал, почати “віщати” на ньому все, що заманеться, абсолютно все, що вона хоче. А коли починають щось робити, прикривається тим, що це обмеження свободи ЗМІ. Це не свобода ЗМІ, це трошки інакше називається. (…) На мою думку, один із варіантів — це змусити всіх офіційно зареєструватися. Ти хочеш бути засобом масової інформації? Будь ласка, реєструйся. Нема чого приховувати, якщо хочеш доносити до людей свій погляд на правду. Це трошки виправить ситуацію», — сказав Буданов.

Він також відповів на питання, чи не шкодить Україні те, що органи влади в той же день, коли трапляються «прильоти», публікують фото й відео з місця подій.

«Тут треба розрізняти, яку саме інформацію вони (органи влади. — “ДМ”) беруть. До речі, відкрию вам страшну правду: ми користуємося тим самим. Коли наносяться якісь удари, телеграм відкрити по регіону, де це було, — і дізнаємося, куди попало. Насправді це так і працює, цим просто полегшується завдання ворогу і зменшується ціна, яку він платить за розвідінформацію. Відправляти когось — треба платити кошти і, в принципі, якийсь ризик. Замовляти космознімок — на це іде певний час, а телеграм — це найшвидший спосіб з точки зору корегування ударів по якихось об’єктах», — сказав керівник української розвідки.

Читайте також:

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY